تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد با کاهش حدود ۲۰۰ تومانی در ۴۹۵۷۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. گفتنی است اخباری مبنی بر قطع ارز سهمیهای در حالی در برخی رسانهها منتشر میشود که معاملهگران و صرافان بازار ارز از آن اطلاعی ندارند و معتقدند شایعهای است که از سوی متضرران تصمیمات بانک مرکزی در روزهای گذشته پخش شده است.
با این حال برخی از معامله گران باور دارند که دست پر بازارساز از دلارهای نفتی پر شده و احتمالا سد راه معامله گران افزایشی قرار خواهد گرفت.
? بازار سرمایه برای سومین روز متوالی روند مثبتی را در پیش گرفت و توانست در روزجاری با رشد بیش از ۱۱ هزار واحدی به کار خود پایان دهد. شاخص کل هم وزن نیز برخلاف روز گذشته در پایان معاملات امروز با رشد ۰.۳۶ درصدی همراه شد.
ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز در پایان معاملات امروز به ۵.۹ میلیارد تومان رسید. سبزی امروز بازار سرمایه نتوانست روند خروج پول را متوقف کند و در انتهای معاملات امروز حقیقی ها ۲۲۷ میلیارد پول از بازار سهام خارج کردند. صبح امروز با رأی نمایندگان مجلس، سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز دریافت کرد که بخشی از منابع داخلی خود را به شکل سپرده در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار دهد و صندوق توسعه ملی نیز مجاز است تا یک درصد از منابع ورودی سالانه خود را در این صندوق سرمایهگذاری کند.
? بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند، بیت کوین بعنوان لیدر بازار همچنان در کف کانال ۲۹ هزار دلار معامله میشود، جو دی پاسکوال، مدیرعامل بیت بول کپیتال، بیان کرد “یک هفته دیگر از ثبات نسبی برای بیت کوین و اتریوم برای خریداران نویدبخش است. تحولاتی در این فضا از هک Finance Curve تا هیجانات در آلت کوینها رخ داده با این حال، بازار واکنش شدیدی نشان نداده است و اتریوم توانسته از ۱۸۰۰ دلار دفاع کند. جدای از جنجالهایی که در امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) وجود دارد، انتظار میرود که بازار رمزارزها تا زمانی که صندوق قابل معامله در بورس بیتکوین (ETF) تایید نشود، نوساناتی کمی داشته باشند.
? در پی انتشار دادههای خوب ایالات متحده آمریکا، انس به نزول خود ادامه داد و در معاملات امروز با کاهش ۶ دلاری به ۱۹۳۶ دلار در هر انس رسید. NFP پایینتر از انتظارات آخر هفته نیز تنها توانست بخشی از این نزول را جبران کند. با توجه به مدل فدرال رزرو کلیولند، احتمال یک افزایش غافلگیرکننده در تورم وجود دارد که به نفع دلار آمریکا خواهد بود. به غیر از این گزارش، رویداد مهم دیگری وجود ندارد که بتواند بازارها را در این هفته آشفته کند.
? شاخص دلار آمریکا امروز تقریبا در ۱۰۱.۸۳ قرار گرفت، دادههای مختلط بازار کار آمریکا در روز جمعه برای آرامش در بازار اوراق آمریکا کافی بود. فروش شدید در اوراق بلند مدت آمریکا شرایط خوش خیم بازار را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته بر هم زد. نرخ اشتغال پایینتر در ماه ژوئیه منجر به کاهش ۱۵ نقطه پایهای بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه داری در روز جمعه شد و باعث شد سرمایه گذاران به سمت ارزهای پربازده مانند پزو مکزیک حرکت کنند. در حالی که اجماع پیشبینی میکند که دلار در طول سال کاهش مییابد، دادههای مهم این هفته، دادههای CPI روز پنجشنبه و حراج اوراق خواهند بود.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز در دامنه مثبت معامله شدند، با نگاهی به آینده در این هفته، شاهد دو اتفاق مهم در ایالات متحده خواهیم بود. رویداد اصلی انتشار روز پنجشنبه ارقام CPI ماه ژوئیه خواهد بود. علیرغم این که اثرات پایه میتوانند منجر شوند نرخهای سالانه افزایش یابد، ارزیابی ماهانه باید یک نتیجه خوشخیم ۰.۲ درصدی دیگر را در سطح هسته ارائه کند و شواهد دیگری از تورم کاهنده را برای فدرال رزرو ارائه دهد.
? بهای نفت برنت امروز ۰.۸۶ درصد کاهش یافت و به ۸۵ دلار در هر بشکه کاهش یافت و از بالاترین سطح در چهار ماه گذشته فاصله گرفت، در هفته گذشته نفت تحت تاثیر اعلام عربستان سعودی و روسیه مبنی بر تمدید کاهش داوطلبانه عرضه تا ماه آینده به منظور تقویت قیمت نفت بود.
عربستان سعودی روز پنجشنبه اعلام کرد که کاهش تولید یک میلیون بشکه ای خود را برای یک ماه دیگر تمدید می کند، در حالی که روسیه نیز اعلام کرد که صادرات نفت خود را در ماه سپتامبر ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می دهد. عربستان سعودی همچنین گفت که کاهش تولید این کشور ممکن است فراتر از سپتامبر تمدید شود یا بیشتر شود و بازارها را غافلگیر کند.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ به حدود ۳۲۲۶۵ واحد رسید، زیرا سرمایه گذاران به تخلیه سهام فناوری ژاپنی پس از افزایش شدید در این بخش ادامه دادند. داراییهای ژاپنی نیز از بازگشت دوباره ین ضربه خوردند، زیرا معاملهگران به ارزیابی تأثیر تعدیل سیاست کنترل منحنی بازده غیرمنتظره بانک ژاپن در اواخر جولای ادامه دادند.