پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۰:۵۸ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۲۱ مرداد ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز نیمی از بازار رمز ارزها سبز پوش بودند، زیرا گزارش شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) جولای در آمریکا اتفاق شیرینی برای سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال بود.
بیت‌کوین در حال حاضر در تلاش برای بازپس گیری سطح ۲۴هزار و ۵۰۰دلار است. در صورت عبور از این سطح انتظار رشد قیمت تا سطح ۲۵هزار دلار قوّت می‌گیرد.
امروز شاخص ترس و طمع در یک قدمی شرایط خنثی قرار داشت و روی عدد ۴۲واحد قرار دارد.

? قیمت دلار امروز با کاهش ۱۳۰ تومانی در ۳۱۰۷۰ تومان به معاملات خود پایان داد. معامله گران همچنان منتظر اعلام نظر ایران در خصوص متن توافق احیای توافق هسته‌ای هستند. در همین حال امروز وزارت امورخارجه آمریکا اعلام کرد آماده بازگشت فوری به توافق هسته‌ای با ایران هستیم که در وین بر سر آن مذاکره شد. ایران باید موضوعاتی را کنار بگذارد که فراتر از موارد توافق شده است. ادعای وزارت خارجه آمریکا درحالی بیان می شود که مقامات ایران اعلام کردند که مطالب خواسته شده خارج از توافق هسته‌ای نیست.

? اونس جهانی طلا در معاملات امروز ۰.۳۶ درصد افزایش یافت و در ۱۷۹۶ دلار در هر اونس قرار گرفت. زیرا معامله گران به دنبال سرنخ های جدیدی برای غلبه بر معضل تورم ایالات متحده و حرکت های بعدی فدرال رزرو هستند.
اخیراً، رئیس و مدیر اجرایی  بانک فدرال رزرو  سانفرانسیسکو، مری دالی، اشاره کرد که او آماده افزایش نرخ بهره در سپتامبر ۷۵ واحد در ثانیه است. پیش از این، نیل کشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس، طرفدار  نرخ های بالاتر  بود.
سیاست گذاران فدرال رزرو از آخرین ضعف در داده های تورم استقبال نمی کنند. بر اساس داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار کار ایالات متحده، در روز پنج‌شنبه، شاخص قیمت تولیدکننده ایالات متحده (PPI) برای ماه جولای، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) را دنبال کرد در حالی که به ۹.۸ درصد سالانه در مقابل ۱۱.۳ درصد پیش‌بینی‌های قبلی و ۱۰.۴ درصد در بازار کاهش یافت. جزئیات نشان می دهد که PPI ماهانه به پایین ترین سطح از می ۲۰۲۰ کاهش یافته است، به ۰.۵-٪ در مقایسه با ۱.۰٪ مورد انتظار و ۰.۲٪ قبل، که به نوبه خود نشان دهنده کاهش بیشتر ترس از تورم است. در جاهای دیگر، ادعای بیکاری اولیه ایالات متحده به ۲۶۲ هزار نفر برای هفته منتهی به ۶ آگوست در مقابل ۲۶۳ هزار مورد انتظار کاهش یافت.

? شاخص دلار مقداری از کاهش اخیر خود را جبران کرد و در ۱۰۵.۶۱ قرار گرفت. زیرا رشد کمتر از حد انتظار شاخص مصرف کننده و تولیدکننده ایالات متحده در ماه جولای باعث گمانه زنی ها برای اوج تورم و فدرال کمتر تهاجمی شد.
در حال حاضر بازارها برای افزایش ۵۰ واحدی نرخ بهره در سپتامبر در مقابل گمانه زنی های قبلی مبنی بر افزایش ۷۵ واحدی بیشتر قیمت گذاری شده اند.
در همین حال، در آخرین تفسیر فدرال رزرو، مری دالی، رئیس بانک فدرال سانفرانسیسکو، گفت که در حالی که افزایش نیم درصدی نرخ بهره در ماه سپتامبر «معقول است»، اما احتمال افزایش بیشتر برای مبارزه با تورم بسیار بالا وجود دارد.

? بهای نفت برنت امروز ۱.۶۲ درصد کاهش یافت و در این ساعات در ۹۷.۸۱ دلار در هر بشکه در حال معامله است. این در شرایطی است که آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) هشدار داد که مجموع کسری بزرگترین شرکت‌های نفتی آمریکا تقریباً به پایین‌ترین حد تاریخی خود بازگشته است. همچنین پایان عرضه ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده (SPR) که باید در کمتر از ۳ ماه آینده رخ دهد، منجر می‌شود عرضه در بازار افت بیشتری داشته باشد.
آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد افزایش قیمت گاز باعث افزایش استفاده از نفت شده و این تغییر «قابل توجه» می‌تواند حتی با وجود کاهش رشد تقاضا در دیگر بخش‌های اقتصاد به دلیل فشار بیشتر قیمت‌ها و کندی فعالیت اقتصادی، مصرف نفت خام را برای باقی سال افزایش دهد.
آنها افزودند که تقاضا به دلیل قیمت بالای گاز در سال جاری ۲ میلیون بشکه افزایش خواهد یافت و تقاضای روزانه نفت به حدود ۱۰۰ میلیون بشکه می‌رسد. در سال ۲۰۲۳ تقاضا ۲.۱ میلیون بشکه دیگر افزایش می‌یابد و تقاضای جهانی نفت به نزدیک ۱۰۲ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

? شاخص های سهام آمریکا رشدی که پس از انتشار کمتر از انتظارات شاخص CPI در روز چهارشنبه داشتند را ادامه دادند. حتی علی‌رغم این مسئله که شاخص قیمت تولید کننده نیز برای اولین بار از آوریل سال ۲۰۲۰ افت کرده بود. داوجونز ۰.۷۵ درصد افزایش یافت.
شاخص قیمت تولید کننده آمریکا طی ماه گذشته ۰.۵٪ افت داشته و در ارزیابی سالانه پایین‌تر از ۱۰٪ قرار گرفت. این افت بیشتر به دلیل کاهش بیش از ۱۵ درصدی قیمت انرژی بود.
در جای دیگر معامله گران بی میلی و عدم رضایت اعضای فدرال رزرو به کاهش زودهنگام تورم، را ارزیابی کردند.

? شاخص سهام شانگهای چین امروز به افت خود پس از داده‌های تورمی منتشر شده ادامه داد به طوری که ۰.۱۵ درصد کاهش یافت. در جای دیگر سه تا از بزرگ‌ترین شرکت‌های دولتی چین اعلام کردند که قصد دارند از بورس‌های ایالات متحده خارج شوند، زیرا دو کشور در تلاش برای دستیابی به توافقی هستند که به قانون‌گذاران آمریکایی اجازه می‌دهد ممیزی‌های کسب‌وکارهای چینی را بازرسی کنند.
در همین حال نگرانی‌ها در مورد زنجیره تامین جهانی به دلیل سیاست‌های کووید صفر در چین ادامه دارد و سهمیه‌بندی گاز در اروپا ممکن است زنجیره‌های تامین صنعتی را مختل کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن