تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۱ تیر ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
? قیمت دلار امروز با افزایش قیمت همراه بود و بار دیگر وارد کانال ۴۹ هزار تومان شد و در ۴۹۳۷۰ به معاملات خود پایان داد. تکنیکالکاران معتقدند روند میانمدت قیمت دلار در نیمه اول تیر مشخص خواهد شد. امروز با انتشار برخی خبرهای منفی در مورد تحریمها، نرخ ارز افزایشی شد. امروز رسانهها نوشتند که طرح دائمی شدن تحریمهای آمریکا علیه ایران در کنگره آمریکا به رای گذاشته میشود. آنگونه که انتخاب گزارش داده، کمیته روابط خارجی نمایندگان آمریکا، طرحی را برای دائمی کردن تحریمها ارائه کرده که به زودی به صحن علنی مجلس نمایندگان میرود.
? بازار رمزارزها امروز متعادل بودند. بیت کوین از روز سه شنبه پس از تعطیلات طولانی در ایالات متحده شروع به افزایش کرد چرا که بازارها به طور کامل تأثیر درخواست بلک راک را هضم کردند. شرکتهای سرمایهگذاری WisdomTree و Invesco این سنتیمنت مثبت را بیشتر افزایش دادند و آخرین شواهد از علاقه رو به رشد سرمایه گذاران نهادی به فضای رمزارزها را ارائه کردند، حتی در شرایطی که بازارها در میان یک محیط نظارتی نامشخص، تورم بالا و سایر مشکلات اقتصاد کلان با مشکل مواجه شدهاند.
? در حالی که اظهارات تندروانه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، آمریکا به طور گسترده پیش بینی می شد، قیمت انس جهانی طلا با کاهش ۱۸ دلاری به ۱۹۱۵ دلار رسید. اگرچه سرمایه گذاران در مورد خطرات صعودی تورم و چشم انداز انقباض بیشتر پولی از سوی بانک های مرکزی بزرگ محتاط هستند. پس از اینکه پاول گفت احتمال دارد افزایش نرخ بیشتر در پیش باشد زیرا تورم بسیار بالا باقی می ماند، فلز به پایین ترین حد سه ماه اخیر سقوط کرد. تحلیلگران استدلال کردند که بسیاری از سخنان پاول قبلاً قیمت گذاری شده بود، با شرط بندی بازارها که بانک مرکزی در ماه ژوئیه مجدداً نرخ ها را ۲۵ واحد پایه افزایش می دهد و پس از آن افزایش را متوقف می کند.
? در حالی که اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو قبل از کنگره، بازار را شگفتانگیز نکرد، شاخص دلار در روز پنجشنبه حدود ۱۰۲ معامله شد، و ضررهای جلسه قبل را حفظ کرد و نزدیک به پایینترین سطح خود در شش هفته گذشته بود. پاول گفت: با وجود نشانههایی مبنی بر کاهش فشار قیمتها، احتمالاً افزایش بیشتر نرخها در پیش است زیرا تورم بسیار بالاتر از هدف ۲ درصدی فدرال رزرو باقی میماند.وی افزود: زمان حرکت نرخ ها در هر جلسه تعیین می شود و منطقی است که نرخ ها با سرعت معتدل تری حرکت کنند.
? بهای نفت برنت امروز با افت ۴ درصدی در ۷۳ دلار در حال معامله است، بر اساس دادههای صنعت نشان میدهد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۱.۲۴۶ میلیون بشکه کاهش یافته است که بسیار بیشتر از انتظارات بازار برای کاهش ۴۳۳ هزار بشکهای بود. تحلیلگران همچنین به کاهش تولید نفت آمریکا و کاهش تولید توسط اوپک پلاس اشاره کردند که میتواند عرضه نفت خام را در ماههای آینده محدود کند و قیمت نفت را افزایش دهد. سرمایهگذاران همچنین از بهبودی ناپایدار پس از همهگیری در بزرگترین واردکننده نفت خام چین در بحبوحه فقدان سیاستهای تهاجمی برای حمایت از رشد نگران بودند.
? شاخص های سهام ایالات متحده در روز پنج شنبه مختلط معامله شدند، در حالی که S&P ۵۰۰ و Nasdaq افزایش یافتند داوجونز کاهش یافت. معامله گران به نظارت پاول رئیس فدرال رزرو در مقابل کنگره ادامه می دهند. روز چهارشنبه، پاول تاکید کرد که برای مهار تورم بالا، باید نرخ ها بالاتر برود و گفت که دو افزایش دیگر نرخ در سال جاری امکان دارد.
در همین حال، بانکهای مرکزی بریتانیا، سوئیس و نروژ امروز هزینههای استقراض را افزایش دادند. در بخش شرکتی، با کاهش ارزش سهام مورگان استنلی، سهام تسلا نزدیک به ۱ درصد افزایش یافت.
از سوی دیگر، پس از اعتصاب کارگران بزرگترین تولیدکننده سازههای هوایی و توقف تولید، بوئینگ حدود ۳ درصد و Spirit AeroSystems بیش از ۱۰ درصد کاهش یافت.