تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز با کاهش حدود ۶۰۰ تومانی وارد کانال ۴۸ هزار تومان شد و در ۴۸۷۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. برخی از فعالان سیاسی و اقتصادی باور داشتند که ادعای یک رسانه عربی در مورد سفر حسین امیر عبداللهیان به عمان باعث شد زیر پای بازیگران ارزی تهران خالی شود و اسکناس آمریکایی در سراشیبی قرار بگیرد.
فعالان بازار معتقدند محدوده ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان برای دلار مهم است و سد مهم کاهشی بعدی ۴۸ هزار و ۲۰۰ تومان است که اگر از دست برود فشار فروش هیجانی زیاد می شود.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۱۳۰۹ هزار واحد کاهش یافت و به رقم ۲ میلیون و ۱۶۴ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز ۰.۷۳ درصد افزایش یافت. امروز اغلب نمادهای بانکی قرمزپوش بودند و بیشترین خروج پول حقیقی را ثبت کردند. به طوری که امروز خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و ۴۳۴ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۹ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۷ هزار و ۵۶۷ میلیارد تومان رسید. نمادهای فولاد، شپنا و نوری بیشترین تاثیر را بر شاخص کل داشتند.
? اکثریت بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند، بیت کوین در این ساعات در ۲۶۸۹۸ هزار دلار در حال معامله است. در همین حال جو دی پاسکوال، مدیر عامل صندوق BitBull Capital، بیان کرد: با توجه به اینکه فدرال رزرو نرخ بهره را تغییر نداد، به نظر میرسد که محیط برای رالی دوباره داراییهای رمزارز فراهم باشد. با این حال فدرال رزرو اعلام کرد که کاهش نرخ بهره در کوتاه مدت در افق نیست، که منجر به تقلایی در بازار شد. دیپاسکوال بیان کرد بیتکوین و رمزارزهای بزرگ نسبتاً خوب دوام آوردند و استدلال میکند که این یک فرصت انباشت مطلوب برای میانمدت تا بلندمدت است.
? انس جهانی طلا روز امروز با کاهش ۸ دلاری زیر ۱۹۵۰ دلار و به پایین ترین سطح خود در سه ماه اخیر نزدیک شد زیرا تحت فشار اظهارات فدرال رزرو آمریکا قرار گرفته است. هفته گذشته، فدرال رزرو تصمیم گرفت نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد، اما به تشدید بیشتر در سال جاری اشاره کرد و در آخرین گزارش خود به کنگره گفت که تورم در بخش های کلیدی صنعت خدمات ایالات متحده “بالا مانده است و نشانه هایی از کاهش نشان نداده است. در حال حاضر بازارها برای فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره مجدداً ۲۵ واحد پایه در ماه جولای و پس از آن متوقف می شوند.
? با توجه به اینکه بازارها آخرین داده های اقتصادی را برای بینش در مورد چشم انداز سیاست فدرال رزرو هضم کردند، شاخص دلار آمریکا ۰.۲۳ درصد افزایش یافت و به ۱۰۲ واحد رسید. طبق گزارشات ادعاهای اولیه بیکاری بسیار فراتر از انتظارات بازار بود و در اواسط ژوئن در بالاترین حد خود در سال ۲۰۲۱ باقی ماند، در حالی که قیمت واردات و صادرات در اقتصاد آمریکا در ماه می بیش از حد انتظار کاهش یافت. در همان زمان، خرده فروشی اصلی همانطور که انتظار می رفت کاهش یافت. در همین حال، بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه ۲۵ واحد دیگر افزایش نرخ بهره را ارائه کرد و نشان از افزایش بیشتر داشت. بانک مرکزی انگلیس قرار است این هفته دوباره نرخ بهره را افزایش دهد. این هفته سرمایه گذاران منتظر حضور مقامات فدرال رزرو برای راهنمایی بیشتر هستند.
? بهای نفت برنت امروز در ۷۶ دلار در هر بشکه نوسان داشت، زیرا نااطمینانی های اقتصادی جهانی همچنان بر چشم انداز تقاضا تأثیر می گذارد. بانکهای بزرگ پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی خود را برای چین کاهش دادهاند، زیرا آخرین دادهها به بهبود متزلزل پس از همهگیری در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان اشاره میکنند.
در همین حال، شاخص نفت آمریکا هفته گذشته ۲.۵ درصد افزایش یافت زیرا کاهش نرخ بهره در چین و توقف کمپین فشردهسازی فدرال رزرو آمریکا امیدها را برای بازگشت تقاضا افزایش داد. در سمت عرضه، کاهش تولید داوطلبانه در ماه مه توسط اوپک پلاس و کاهش اضافی توسط عربستان سعودی در ماه ژوئیه، قیمت نفت را حمایت کرد.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ امروز با افت ۱ درصدی بسته شد، و از بالاترین سطح ۳۳ سال گذشته اندکی عقب نشینی کردند. روز جمعه، بانک مرکزی ژاپن سیاست پولی فوقالعاده سست خود را حفظ کرد و ترجیح داد از بهبود اقتصادی شکنندهای که با کند کردن رشد جهانی خدشهدار شده است، حمایت کند. بانک مرکزی ژاپن هدف نرخ بهره کوتاه مدت خود را در ۰.۱- درصد و بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله را در حدود ۰ درصد در نشست ژوئن خود، مطابق با انتظارات، در نظر گرفت. زیان شاخص در بخش فناوری توسط گروه سافت بانک، توکیو الکترون رهبری شد. سایر شاخص های سنگین وزن از جمله تویوتا موتور نیز کاهش یافتند.
? شاخص شانگهای کامپوزیت چین امروز ۰.۵۴ درصد سقوط کرد و در ۳۲۵۶ بسته شد، زیرا سرمایه گذاران به تصمیم بانک خلق چین در مورد نرخ اولیه وام خود در این هفته نگاه می کردند. بانک مرکزی چین هفته گذشته برای اولین بار از آگوست ۲۰۲۲ نرخ های وام های کوتاه مدت کلیدی را کاهش داد تا از اقتصاد حمایت کند، زیرا داده های جدید حاکی از تزلزل بهبود پس از همه گیری است. از طرفی تعدادی از بانکهای بزرگ پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی ۲۰۲۳ خود را برای این کشور کاهش دادهاند.