تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز با رشد حدود ۲ هزار تومانی به ۴۹۸۰۰ هزار تومان رسید. این اسکناس خوشبینیهای سیاسی روزهای گذشته را هضم کرده و متاثر از تورم در مسیر صعودی است.
در روزهای گذشته فشار فروش در بازار بالا بود و خریدار کم اما از دیروز روند بازار تغییر کرده است؛ کسی فروشنده دلار نیست و خریدار نیز در بازار زیاد است. امیدواری کاهشیهای بازار ارز برای تعیین تکلیف در رابطه با مذاکرات برجام به اندازهای بود که فعالان این بازار ترجیح میدادند معاملهای نکنند. اما اجرای توافق موقت از سوی آمریکا تکذیب شد و رسانهها خبر دادند برجام از دستور کار بایدن خارج شده است.
? شاخص کل بورس تهران امروز با رشد ۹۷۸۱ هزار واحدی به ارتفاع ۲ میلیون و ۱۵۵ هزار واحد رسید. امروز نمادهای بزرگ بازار با افزایش قیمت دلار در بازار آزاد حمایت شدند و با تأثیر مثبت موجب رشد تراز شاخص شدند. از طرفی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز متوالی منفی شد. امروز ۱۲۳ میلیارد تومان از مالکیت کدهای حقیقی بازار کاسته شد. در معاملات روز سهشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام وبملت اختصاص داشت. امروز ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۳۲ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۷ هزار و ۳۱ میلیارد تومان رسید. نمادهای فولاد، رمپنا و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها رشد اندکی داشتند به طوری که بیت کوین با رشد ۰.۱۶ درصدی در کانال ۲۵ هزار دلار در نوسان است. با توجه به انتشار شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا و جلسه بانک مرکزی آمریکا، هفته مهمی برای بازار خواهد بود. از طرفی دادههای Nansen نشان میدهد که جریان سرمایه در تمام دادههای زنجیرهای که این شرکت ردیابی میکند برای Binance به رنگ سبز بازگشته است.
? پس از اینکه نرخ تورم ایالات متحده آمریکا پایین تر از حد انتظار بود انس جهانی طلا بر خلاف انتظارات ۱۷ دلار کاهش یافت و به ۱۹۴۳ دلار افت کرد. همچنین انتظار میرود BOJ سیاست پولی فوقالعاده سست خود را در روز جمعه حفظ کند، در حالی که انتظار میرود بانک مرکزی اروپا نرخ سیاستی خود را در این هفته و بار دیگر در ماه ژوئیه برای مبارزه با تورم چسبنده، ۲۵ واحد پایه افزایش دهد.
? شاخص دلار آمریکا در معاملات امروز ۰.۷ درصد کاهش یافت و به ۱۰۲.۸۸ افت کرد، سرمایه گذاران داده های تورم ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کردند که این باور را بیشتر تقویت کرد که فدرال رزرو ممکن است در پایان نشست دو روزه خود در روز چهارشنبه از افزایش نرخ بهره خودداری کند. گزارش CPI نشان داد که تورم کل در ماه مه بیش از حد انتظار کاهش یافت و به ۴.۰ درصد رسید در حالی که شاخص اصلی انتظارات را در ۵.۳ درصد برآورده کرد.
انتظار میرود بانکهای مرکزی در منطقه یورو و بریتانیا در ماههای آینده به استراتژیهای افزایش نرخ بهره خود ادامه دهند که نشاندهنده تلاشهای آنها برای مقابله با فشارهای تورمی است.
? نفت برنت پس از کاهش بیش از ۴ درصدی در جلسه قبل، در حالی که سرمایهگذاران به نظارت بر تقاضا و عرضه ادامه میدهند، تحت حمایت دلار ضعیفتر امروز با رشد ۳ درصدی به ۷۴ دلار در هر بشکه رسید. پس از آن که دادههای اقتصادی ضعیفتر از حد انتظار در ایالات متحده و چین به نگرانیهای تقاضا در دو مصرفکننده بزرگ نفت جهان دامن زد، بازار نفت تحت فشار قرار گرفت. با این حال، اوپک پیش بینی خود برای رشد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۳ را در ژوئن ثابت نگه داشت.
در سمت عرضه، صادرات نفت روسیه به چین و هند در ماه مه به سطح بی سابقه ای رسید و قصد عربستان سعودی برای کاهش بیشتر تولید در ماه ژوئیه را خنثی کرد.
? به دنبال انتشار گزارش تورم ایالات متحده که حاکی از کاهش فشار قیمت ها در ماه مه بود و این انتظار را تقویت کرد که فدرال رزرو احتمالاً موضع سیاست فعلی خود را در نشست آتی که برای آن برنامه ریزی شده است حفظ کند، شاخص های سهام ایالات متحده به بالاترین حد چند ماه اخیر رسیدند. در ماه می، نرخ تورم کل به ۴ درصد کاهش یافت، کمی کمتر از اجماع بازار ۴.۱ درصد بود. سرمایه گذاران مشتاقانه منتظر اعلام سیاست های بانک مرکزی در روز چهارشنبه هستند و به احتمال زیاد نرخ بهره در محدوده ۵ تا ۵.۲۵ درصد باقی خواهد ماند. علاوه بر این، بازار با احتمال تقریبا ۶۰ درصدی برای افزایش ۲۵ واحدی نرخ در ماه جولای قیمت گذاری کرده است.