پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۵:۰۹ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز با افزایش ۳۰۰ تومانی در ۴۹۶۰۰ هزار تومان قرار گرفت. سیگنال‌های سیاسی و خوش‌بینی نسبت به گشایش‌های احتمالی در رابطه با توافق برجام، معامله‌گران را در فاز احتیاطی قرار داد. در همین حال امروز نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون تصویب قطعنامه علیه ایران پایان یافت.
میانجیگری عمان برای آزادسازی زندانیان سیاسی و حضور کوتاه سلطان عمان در ایران، ‌نشست شورای حکام، شایعاتی درباره آزادسازی ۲۴ میلیارد دلار منابع ارزی کشور، بازگشایی سفارت ایران در عربستان و اخبار مربوط به پیشرفت چشمگیر مذاکرات ایران و آمریکا عمده خبرهایی بودند که توانستند قیمت دلار را در بازار آزاد به کریدور ۴۰ هزار تومانی بازگردانند.

? در نشست معاملاتی امروز نقشه بازار رمزارزها قرمز پوش بود، در همین حال بیت کوین در محدوده ۲۶۴۸۰ هزار دلار معامله میشود. چرا که سرمایه گذاران تا حد زیادی از شکایت‌های SEC بی تاب مانده‌اند و به تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو در هفته آینده چشم دوخته‌اند. بیت کوین یک روز دیگر نیز تاب آوری نشان داد، بدون اینکه از شکایت‌های این هفته کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) آمریکا علیه صرافی‌های از جمله بایننس و کوین‌بیس و نگرانی‌های جاری در مورد تورم و لحن هاوکیش بانک مرکزی متحول شود.

? انس جهانی طلا در روز جمعه با کاهش ۰.۱۶ درصدی در ۱۹۶۰ دلار در هر اونس باقی ماند ماند، زیرا افزایش ادعاهای هفتگی بیکاری در ایالات متحده انتظارات مبنی بر توقف افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در هفته آینده را تقویت کرد. بازارها اکنون پیش‌بینی می‌کنند که فدرال رزرو در جلسه سیاست‌گذاری هفته آینده، قبل از از سرگیری چرخه انقباض در جولای، نرخ‌ها را ثابت نگه دارد. بانک مرکزی اروپا و بانک ژاپن نیز قرار است هفته آینده درباره سیاست پولی تصمیم گیری کنند.

? شاخص دلار در معاملات امروز ۰.۲۳ درصد افزایش یافت و در ۱۰۳.۵۲ باقی ماند و با ردیابی ضعف بازدهی خزانه داری به دلیل افزایش ادعاهای هفتگی بیکاری، انتظارات مبنی بر توقف افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در هفته آینده را تقویت کرد. تعداد آمریکایی‌هایی که درخواست‌های جدید برای دریافت مزایای بیکاری ارائه کردند، هفته گذشته به ۲۶۱ هزار نفر رسید که بالاترین میزان از اکتبر ۲۰۲۱ و بیش از پیش‌بینی‌های ۲۳۵ هزار نفری بود. سرمایه‌گذاران همچنین به داده‌های تورم ایالات متحده در روز سه‌شنبه و همچنین تصمیم‌گیری‌های مربوط به نرخ بهره بانک مرکزی اروپا و بانک ژاپن در هفته آینده نگاه می‌کنند.

? قیمت نفت برنت در روز جمعه با کاهش ۱ درصدی به حدود ۷۴ دلار در هر بشکه کاهش یافت، زیرا نگرانی‌های اقتصادی و چشم‌انداز افزایش عرضه جهانی بر اعلام عربستان سعودی مبنی بر کاهش تولید در ماه جولای غلبه کرد. سرمایه‌گذاران همچنان با چشم‌انداز افزایش بیشتر نرخ بهره از سوی بانک‌های مرکزی بزرگ دست و پنجه نرم می‌کردند که می‌تواند بر تقاضای کلی تأثیر منفی بگذارد و همچنین نااطمینانی‌های اقتصادی در بزرگترین واردکننده نفت خام چین را افزایش داد. شاخص نفت آمریکا نیز در روز پنجشنبه به دنبال اخباری مبنی بر دستیابی آمریکا و ایران به یک توافق موقت هسته ای که به ایران اجازه می دهد صادرات نفت حدود یک میلیون بشکه در روز را از سر بگیرد، تا ۴.۸ درصد سقوط کرد. با این حال، هر دو کشور این گزارش را تکذیب کردند که باعث شد قیمت نفت بیشتر زیان های روز پنجشنبه را جبران کند.

? شاخص‌ سهام شانگهای کامپوزیت ۰.۵۵ درصد افزایش یافت، داده‌های تورم ضعیف‌تر از حد انتظار چین به ضعف اساسی در اقتصاد این کشور اشاره کرد. شاخص قیمت مصرف کننده چین در ماه می ۰.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت که کمتر از پیش بینی ۰.۳ درصد بود، در حالی که کاهش تورم تولیدکننده در ماه گذشته ادامه داشت. ضعیف شدن داده های اقتصادی در چین بر احساسات سرمایه گذاران تأثیر گذاشته است و بازارها در مورد اینکه آیا مقامات در سال جاری محرک های مالی و پولی بیشتری ارائه خواهند داد یا خیر، اختلاف نظر دارند.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز افزایش یافتند، به طوری که داوجونز ۰.۲۲ درصد افزایش یافت، روز گذشته افزایش بیش از انتظارات مدعیان بیکاری آمریکا آب سردی بر قیمت گذاری‌های هاوکیش بانک مرکزی آمریکا ریخت. آمار مدعیان بیکاری آمریکا ۲۶۱ هزار اعلام شد در حالی که انتظارات برای آن ۲۳۳ هزار بود. این امار به بالاترین سطح از اکتبر سال ۲۰۲۱ رسید. شاخص S&P ۵۰۰ بدون در نظر گرفتن سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی آمریکا، افزایش بازده اراق و معکوس شدن منحنی بازده وارد روند صعودی شده است و در ۴۳۰۴ واحد قرار گرفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن