تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد و در ۵۰۸۸۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. نوسان نزولی قیمت دلار در حالی بود که دیروز نشست شورای حکام آغاز به کار کرد؛ گروسی در این نشست در بیانیه مقدماتی خود در قبال ایران موضع گیری نسبتا مثبتی داشت.و گفت: پیشرفتهایی حاصل شده است. مدیر کل آژانس انرژی اتمی در این نشست از نصب دستگاه نظارت بر غنیسازی در فردو و نطنز برای اولین بار خبر داد. البته گروسی گفته این پیشرفت به اندازهای نبوده که امیدوار شود. در شرایط فعلی فعالان اقتصادی و سیاسی باور دارند اگر نتیجه نشست شورای حکام منفی باشد، میتواند باعث افزایش قیمت دلار شود.
? شاخص بورس تهران امروز باوجود اینکه حدود ۹ هزار واحدی مثبت شده بود و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار واحد قرار گرفته؛ اما همچنان از ارزش معاملاتی پایین رنج میبرد و بازار در بهنوعی در رکود قرار دارد. وجود تعطیلات میانمدت پس از افت سنگین اردیبهشتماه سال جاری به همراه شروع نمایشگاه که میتواند خبرهای زیادی را برای بازار سرمایه به ارمغان آورد در کنار ورود به فصل مجامع شرکتها از جمله مواردی است که میتوان در خصوص حالوروز بازار سرمایه گفت. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۲۶ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۸ هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان رسید. نمادهای وبملت، خودرو، و پارس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? بازار رمزارزها پس از افت روز گذشته سبز پوش شدند، روز گذشته بیت کوین در یک مقطع زمانی پس از شکایت SEC از غول صرافی رمزارز بایننس به ۲۵ هزار دلار سقوط کرد. بخش عمدهای از افت اولیه آن در دو ساعت اول پس از شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) علیه بایننس و متهم کردن این غول صرافی رمزارزها به نقض قوانین اوراق بهادار رخ داد.
باب راس، یکی از بنیانگذاران Sologenic، یک شبکه مبتنی بر بلاک چین برای توکنیزاسیون (tokenization) اوراق بهادار، بیان کرد: بدیهی است که اخبار در مورد بایننس منجر به فشار فروش بزرگی شد، اما خود این خبر دقیقاً غافلگیرکننده نبود.
? بهای انس جهانی طلا امروز با رشد ۰.۱۱ درصدی در ۱۹۶۴ دلار قرار گرفته است. با توجه به اینکه اعضا فدرال رزرو در دوره Blackout یا خاموشی به سر میبرند و از طرفی داده مهمی را نیز تا انتهای هفته نداریم، سنتیمنت عمومی مارکت، حرکت دهنده بازار خواهد بود. مهمترین داده اقتصادی تا قبل از جلسه بانک مرکزی آمریکا، CPI هفته آینده خواهد بود که بازار به استقبال قیمتگذاری آن خواهد رفت. داده موسسه ISM در بعد خدمات، از آن جهت حائز اهمیت بود که بعد تولیدی در رکود قرار داشت اما بعد خدمات، تا به اینجا مقاومت داشته اما دیروز به نزدیکی مرز بین رونق و رکود نزول داشت. باید توجه داشت که مولفه اشتغال به زیر ۵۰ نزول کرد.
? شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۱۳ درصد رشد کرد و به بالای ۱۰۴ رسید و نزدیک به سطوحی بود که از اواسط مارس مشاهده نشده بود، زیرا معاملهگران تلاش میکنند انعطافپذیری اقتصاد ایالات متحده و گامهای بعدی فدرال رزرو را ارزیابی کنند. سفارشات کارخانه در ماه آوریل ۰.۴ درصد افزایش یافت، نیمی از پیش بینی های بازار و شاخص PMI خدمات ISM به شدت به پایین ترین سطح در پنج ماه گذشته در ماه می سقوط کرد.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز مختلط معامله شدند و بجز داوجونز که با افت جزئی همراه بود، دو شاخص دیگر کاهش یافتند. هفته گذشته، گزارش حقوق و دستمزد سناریویی متفاوت را ترسیم کرد، به طوری که اقتصاد در ماه می ۳۳۹ هزار شغل ایجاد کرد، در حالی که نرخ بیکاری ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۳.۷ درصد رسید و رشد دستمزد ساعتی کاهش یافت. در همین حال حدود ۷۵ درصد از معامله گران پیش بینی می کنند که فدرال رزرو چرخه انقباض خود را در این ماه متوقف کند، اما تقریباً ۵۲ درصد احتمال افزایش ۲۵ واحدی دیگر در ماه جولای وجود دارد. علیرغم قدرت عمومی، پس از افزایش غیرمنتظره ۲۵ واحد نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا در هزینه های استقراض، ارزش دلار آمریکا در برابر استرالیا تضعیف شد.
? نفت تمام رشد دیروز خود را پس از جلسه اوپک از دست داد چرا که کاهش تولید عربستان سعودی به تنهایی و انتقال سهمیه از کشورهای آفریقایی به امارات، سؤالاتی را در مورد قدرت ضربه و سلامت کارتل ایجاد کرد. ریسکها اکنون به سمت نزولی متمایل شده چرا که نشست اوپک ریسک صعودی اصلی برای فروشندگان نفت بود که فعلاً برطرف شده است. اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده پیشبینی خود را برای رشد تقاضای جهانی نفت در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ترتیب به میزان ۳۰ و ۲۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است و اکنون انتظار افزایش سالانه ۱.۵۹ و ۱.۷ میلیون بشکه در روز را دارد.