تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
? قیمت دلار امروز در بازار آزاد در ۵۱۴۰۰ تومان باقی ماند. یکی از دلایلی که روز گذشته موجب نزولی شدن نرخ دلار شد زمزمه هایی از احتمال از سرگیری برجام بود؛ اگر چه هنوز مهره های اصلی مذاکرات به این خبر نشان نداده اند اما کاهشی شدن دلار نشان داد که یکی از مولفه های اصلی در بازار ارز تهران موضوع برجام است.
? بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند، در حالی که تتر و سیرکل (Circle) در حال تنوع بخشیدن به ذخایر خود برای کاهش ریسک دلار هستند، بیت کوین و اتریوم بیتوجه به مذاکرات سقف بدهی ایالات متحده بودند و نوسان چندانی نداشتند بیت کوین در ۲۶،۶۴۰ دلار در حال معامله است. در ایالات متحده، مذاکرات سقف بدهی ادامه دارد و رئیس جمهور بایدن اعلام کرد که این کشور نکولی نخواهد داشت.
از یک طرف، به نظر میرسد که بازار رمزارزها اهمیتی نمیدهد. با توجه به این که نقدینگی تا اندازهای فشرده است. اما از طرف دیگر به نظر میرسد که بازار رمزارزها اهمیت میدهد.
? شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۷۱ درصد دیگر افزایش یافت و به ۱۰۳.۴۶ رسید. تعدادی از عوامل، از جمله نگرانیها در مورد مذاکرات سقف بدهی آمریکا، سلامت بانکها و چشمانداز اقتصاد جهانی نقش داشته باشند، که همگی اعتبار دلار را به عنوان پناهگاه ایمن به همراه دارند.
? انس جهانی طلا در میان کاهش امید سرمایهگذاران برای نزولیشدن و توقف نرخ بهره فد در ماههای پایانی سال جاری، بیش از ۲۹ دلار کاهش یافته است. اخیرا اظهارات تهاجمی چندین مقام فدرال رزرو، گمانهزنیهات درباره کاهش نرخ بهره در اواخر سال جاری را با چالش مواجه کرده است. لورتا مستر، رئیس فدرال رزرو کلیولند، روز گذشته طی مصاحبهای بیان کرد: «نرخهای بهره به اندازه کافی محدودکننده نیستند.»
از سوی دیگر، رئیس فدرال رزرو ایالت شیگاگو، در توئیتی اعلام کرد: هنوز برای بحث در مورد کاهش نرخ بهره خیلی زود است. علاوه بر او، بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا هم خاطر نشان کرد: «حتی اگر نرخ بیکاری در اواخر سال شروع به افزایش کند، بانک مرکزی باید در مبارزه با تورم بسیار قوی بماند.»
? قیمت نفت برنت با کاهش ۱.۳۲ درصدی در محدوده کم نوسانی قرار گرفت زیرا داده های صنعت نشان دهنده افزایش غیرمنتظره ذخایر آمریکا است در حالی که گزارش ضعیف اقتصادی از سوی ایالات متحده و چین نیز چشم انداز تقاضا را کاهش داد. دادههای موسسه نفت آمریکا نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۲ می حدود ۳.۷ میلیون بشکه افزایش یافته است که انتظارات برای کاهش ۱.۳ میلیون بشکهای را از بین برد. موجودی بنزین و میعانات افت شدیدی را نشان می دهد.