تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد کاهش یافت و به ۵۲۶۵۰ هزار تومان رسید، این در حالی است که شب گذشته اتحادیه اروپا از وضع تحریمهای جدید علیه ایران خبر داد. بخشی از معاملهگران عنوان میکنند که افزایش تحریمها، ممکن است چالشهای برجامی و غیربرجامی را بیشتر کند. این در حالی است که همواره موضوعات مربوط به تحریمها بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار میدهد.
برخی از کاهشیهای بازار نیز معتقدند در روزهای آینده شاهد صعودهای شارپی در قیمت ارز نخواهیم بود. زیرا ورود پول به بازار سخت است و شرایط اجتماعی نیز کشش پرشهای بلند در مقطع زمانی کوتاه را ندارد.
? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها به افت چند روزه خود ادامه دادند و بیت کوین با افت ۲.۷۲ درصدی به کف کانال ۲۶ هزار دلار رسیده است. مدیر عامل Stablecorp عقیده دارد افت اخیر بیتکوین بخشی از دردسرهای رو به رشد آن است و بیان کرد که مقیاسپذیری شبکه بیتکوین و نقدینگی چالشهایی را ایجاد میکند. در حالی که سرمایهگذاران از آمارهای خوب اشتغال و تورم و آخرین بحران بانکی چشم پوشی کردند و منتظر یک یک کاتالیزور واقعی هستند. کتی طلاتی، رئیس تحقیقات شرکت مدیریت دارایی بلاک چین Arca، بیان کرد: واکنش قیمت به دادههای کلان در چند هفته گذشته چندان قابل توجه نبوده است. من فکر میکنم مانند بازار سهام، همه احساس میکنند که بسیاری از حرکتهای کلان قیمت گذاری شدهاند.
? انس جهانی طلا امروز در ۲۰۱۵ دلار تقریبا ثابت ماند، این در شرایطی است که شاخص قیمت تولید کننده آمریکا ضعیفتر از انتظارات منتشر شد و آمار مدعیان بیکاری به بالاترین سطح از اکتبر سال ۲۰۲۱ رسید.
با این حال، باید توجه داشت که امید به بهبود تورم چین و خوشبینی سیاستگذاران ایالات متحده، طلا را به چالش میکشد تا سرنخهای بیشتری از تورم ایالات متحده وجود داشته باشد که به نوبه خود میتواند آخرین نگرانیهای تندرو فدرال رزرو را توجیه کند. جدای از سیگنالهای تورمی ایالات متحده، خردهفروشی هفته آینده ایالات متحده و سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو نیز برای نظارت بر حرکت کوتاهمدت قیمت طلا مهم خواهد بود.
? شاخص دلار در روز جمعه به حدود ۱۰۲.۵۳ افزایش یافت، حتی پس از آن که مجموعه ای از داده ها حاکی از کند شدن اقتصاد ایالات متحده و حمایت فدرال رزرو برای توقف افزایش نرخ بهره در ماه آینده بود. تورم مصرف کننده ایالات متحده به طور غیرمنتظره ای در ماه آوریل به ۴.۹ درصد کاهش یافت و برای اولین بار در دو سال گذشته به زیر ۵ درصد رسید، در حالی که تورم تولیدکننده کمتر از حد انتظار افزایش یافت. ادعاهای بیکاری هفتگی نیز در هفته گذشته به بالاترین حد در ۱ و نیم سال گذشته رسید که نشان دهنده تضعیف بازار کار با کاهش تقاضا است. در حال حاضر بازارها با احتمال ۹۸ درصدی قیمت گذاری شده اند که فدرال رزرو در ماه ژوئن نرخ ها را بدون تغییر نگه دارد، در حالی که کاهش نرخ تا پایان سال پیش بینی می شود. در جاهای دیگر، سرمایه گذاران به نظارت بر ریسک های پیرامون بخش بانکی و بن بست سقف بدهی ایالات متحده ادامه دادند.
? شاخص های سهام ایالات متحده در روز جمعه پس از پایان یافتن میانگین های اصلی در جلسه عادی پنج شنبه، کاهش یافتند. این حرکت ها در حالی انجام شد که تعداد سهام داران ناامیدکننده دیزنی و گزارش PacWest Bancorp مبنی بر کاهش سپرده ها بر احساسات سرمایه گذاران تأثیر گذاشت. در همین حال، آلفابت مادر گوگل پس از اینکه این شرکت اعلام کرد استفاده از هوش مصنوعی را در کنفرانس توسعه دهندگان خود گسترش خواهد داد، ۴.۳ درصد افزایش یافت. از نظر دادهها، قیمتهای تولیدکننده و مصرفکننده در آوریل بیش از حد انتظار کاهش یافت، و این احتمال را افزایش داد که فدرال رزرو ممکن است به زودی سیاستهای سختگیرانه خود را متوقف کند.
? بهای نفت برنت امروز نیز نزکلی بود و با کاهش ۱.۶۳ درصدی در ۷۴ دلار معامله میشود، زیرا بحث در میان معاملهگران در میان تصور رکود اولیه ایالات متحده و ابرهای تاریک در مورد چشمانداز بهبود چین پس از همهگیری، به خوبی ادامه دارد، در حالی که مسئله سقف بدهی هنوز حل نشده و آشفتگیهای بانکی بدون کاهش نیز با محتاطان همکاری میکند. با این اوصاف، دادههای اخیر تورم ضعیف از چین، بزرگترین مصرفکننده کالا در جهان، به ترسهای احتمالی از نکول آمریکا و پیامدهای بانکی پیوسته تا فشار نزولی بر قیمت طلای سیاه وارد کند.