پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۹:۵۷ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد در دامنه محدودی معامله شد و در ۵۳۰۳۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. از نگاه تحلیلگران اقتصادی یکی از دلایل کم رمق شدن روند معاملات ارزی تهران ناشی از نوسانات محدود نرخ حواله درهم و دلار در بازارهای همسایه بود. دلار هرات که از ابتدای هفته در یک دامنه هزار تومانی گیر افتاده و بین حمایت ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان تا مقاومت ۵۳ هزار و ۲۰۰ تومان بازی داشته است. برخی از معامله‌گران علت اینکه نرخ در این دامنه گیر بیفتد را ناشی از  نبود پول در بازار  می دانند. برخی از تحلیلگران اقتصادی باور دارند برای ادامه مسیر باید یکی از دو عدد شکسته شود.

? پس از این که انتشار دلگرم کننده شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا منجر شد قیمت بیت کوین به بالای ۲۸ هزار دلار برسد، اما امروز به ۲۶۹۹۰ هزار دلار کاهش یافته است.
استاکتون یک تحلیلگر بازار عقیده دارد بیت کوین میتواند به محدوده ۲۵۲۰۰ دلار بازگردد، با این حال در میان مدت روند صعودی برای بیت کوین پیش‌بینی می‌کند. وی استدلال می‌کند که این قیمت پایین‌تر باید به عنوان نقطه ورود خوبی برای سرمایه گذاران جدید باشد. استاکتون همچنین برای اتریوم عقب نشینی پیش‌بین می‌کند چرا که این رمزارز نیز میانگین متحرک ۵۰ روزه خود را به سمت پایین شکسته است. با این حال وی عقیده دارد اتریوم در کوتاه مدت ممکن است نسبت به بیت کوین عملکرد بهتری داشته باشد.

? انس جهانی طلا امروز ۱۷ دلار کاهش یافت و در ۲۰۱۴ دلار در هر انس در حال معامله است، طبق داده ها تورم آمریکا کمی بهتر از پیش‌بینی‌ تحلیل‌گران منتشر شد. تورم اصلی به زیر سطح روانی ۵٪ رسید و ۴.۹٪ اعلام شد و تورم هسته به ۵.۵٪ کاهش یافت. همچنین طبق انتظارات تورم اصلی از ۰.۱٪ به ۰.۴ افزایش یافت که قبلا به طور کامل قیمت گذاری شده بود. تنها غافلگیری این گزارش، کاهش تورم اصلی به ۴.۹٪ بود. از طرفی طبق داده های امروز مدعیان بیمه بیکاری در ایالات متحده به بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۲۱ رسیده است که نشان می‌دهد بازار کار به تدریج در حال سرد شدن است. داده‌های اقتصادی نشان می‌دهد که این داده در هفته منتهی به ۶ مه با ۲۲ هزار نفر افزایش به ۲۶۴ هزار نفر رسیده است که بالاتر از برآوردهای اقتصاددانان است.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز کاهش یافتند به طوری که داوجونز حدود ۱ درصد افت داشت، زیرا انتظارات برای کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا بار دیگر افزایش یافته است. پیش‌بینی اجماع این است که جدیدترین افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، آخرین افزایش در این چرخه خواهد بود و بانک مرکزی آمریکا پیش از پایان سال نرخ بهره را ۰.۷۵٪ کاهش خواهد داد. در سمت داده ها شاخص قیمت تولیدکننده برای تقاضای نهایی در آوریل ۲.۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت که کندترین سرعت از اوایل سال ۲۰۲۱ است و کاهش یک‌ساله مرتبط با کاهش هزینه کالاها و بهبود زنجیره تامین را افزایش می‌دهد. شاخص قیمت تولیدکننده یک روز پس از آن منتشر می‌شوند که شاخص قیمت مصرف‌کننده نشان داد که تورم، اگرچه هنوز بالاست، اما نشانه‌های امیدوارکننده‌ای از تعدیل را نشان می‌دهد.

? دلار آمریکا در میان یک روحیه ناامیدکننده مداوم افزایش یافت که منجر به فروش در بازارهای سهام شد.
از آنجایی که شرکت بیمه سپرده فدرال ایالات متحده (FDIC) پیشنهاد کرد برای پوشش حدود ۱۶ میلیارد دلار از دست رفته در نجات بانک سیلیکون ولی و بانک امضا در ماه مارس، کارمزد اضافی از بانک‌های بزرگ دریافت کند، اوضاع را تحت تأثیر قرار داد. بانک‌هایی که دارایی‌هایشان کمتر از ۵ میلیارد دلار است، از هزینه‌های اضافی که ظرف دو سال پوشش داده می‌شود، معاف خواهند شد.
از طرفی کاهش تورم آمریکا منجر به افزایش تقاضا برای اوراق خزانه داری شد. بازده اوراق ۲ ساله خزانه داری آمریکا به دلیل انتظارات برای این که افزایش نرخ بهره اخیر بانک مرکزی آمریکا، آخرین افزایش خواهد بود، به زیر ۴٪ کاهش یافت.

? بهای نفت برنت امروز ۲.۱۵ درصد کاهش یافت و در ۷۴ دلار در حال معامله است، اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده با اشاره به افزایش تولید ایالات متحده و تقاضای ضعیف تر از حد انتظار، پیش بینی های خود را برای قیمت نفت برنت و نفت خام ایالات متحده در سال کاهش داد.
زیرا نگرانی ها در مورد کند شدن رشد اقتصادی و افزایش نرخ بهره چشم انداز تقاضا را تحت تأثیر قرار داده است. ترس از رکود در ایالات متحده، بزرگترین مصرف کننده نفت جهان، وزنه های اصلی قیمت نفت در جلسات اخیر، به ویژه در مواجهه با یک بحران بانکی بالقوه در این کشور بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن