تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها سراسر قرمز پوش شدند، بزرگترین رمزارز بازار از لحاظ ارزش بازار برای اولین بار در بیش از یک هفته اخیر به زیر ۳۰ هزار دلار و سپس به زیر ۲۸ هزار دلار رسید. هفته گذشته در واکنش به انتشار دلگرم کننده شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا و خوشبینی جدید سرمایهگذاران بیت کوین رشد خوبی را تجربه کرده بود. سنتیمنت سرمایهگذاران روز چهارشنبه پس از گزارش تورم نگران کننده در بریتانیا و فشار فروش انبوه در صرافی بایننس تلخ شد. مت ولر، رئیس تحقیقات جهانی در بروکر Forex.com: به هر شکلی، گزارش داغ CPI بریتانیا که در جلسه معاملاتی اروپا دریافت کردیم، بازار را آسیبپذیرتر کرد و ممکن است بخشی از دادههای اقتصاد کلان باشد که آن فروشندگان بزرگ را وادار کرده باشند تا ماشه را بکشند و منجر به موجی از سفارشهای فروش شوند.
? قیمت دلار امروز در بازار آزاد در ۵۱۴۰۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد و با کاهش ۳۰۰ تومانی همراه بود. در شرایطی که به روزهای پایانی ماه رمضان نزدیک میشویم و تعطیلات عید فطر پیش روست، بازارهای مالی به شکل سنتی در انتظار رونقِ روندِ معاملات هستند. برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند به شکل سنتی بعد از پایان ماه رمضان، تقاضا در بازارهای مالی با روند افزایشی همراه میشود. بر اساس نمودار تکنیکیِ دلار تهران، این اسکناس در مثلثی گرفتار شده و وقت زیادی برای خروج از این منطقه ندارد.
? شاخص دلار آمریکا در معاملات امروز تقریبا در ۱۰۱.۶۰ ثابت ماند، شب گذشته گزارش Beige Book از فدرال رزرو پیش از جلسه ۳ مه این بانک منتشر شد که پس از ورشکستگی دو بانک آمریکایی در اوایل ماه مارس، تضعیف چندانی را در فعالیتها نشان نداد. چندین منطقه فدرال رزرو شرایط انقباضیتری برای اعتبارات را مشاهده کردند، اما هنوز تضعیف قابل توجهی در فعالیتها مشاهده نشده است. این گزارش نباید تداخل زیادی با احتمال ۸۹ درصدی بازار برای افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره در ۳ مه داشته باشد و به نظر نمیرسد به روایت نزولی دلار کمک زیادی کند.
? بهای انس جهانی طلا با رشد ۱۰ دلاری در ۲۰۰۶ دلار در حال معامله است، این در حالی است که بازارهای مالی در بحبوحه فقدان سرنخهای جدید اقتصاد کلان و نگرانیهای فزاینده در مورد آینده اقتصادی، موضع محتاطانهتری اتخاذ کردند و این فلز امن در برابر دلار آمریکا تقویت شد. از طرفی باید توجه داشت که تعداد آمریکاییهایی که مدعی مزایای بیکاری هستند به بالاترین حد خود در ۱۷ ماه گذشته رسیدهاست.
? بازارهای سهام ایالات متحده امروز کاهش یافتند، به طوری که داوجونز ۰.۴۷ درصد کاهش یافت. اگرچه شاخص های ایالات متحده از پایین ترین سطح اولیه خود پایین آمدند، در حالی که بازده اوراق قرضه دولتی به دنبال دور دیگری از داده های ضعیف ایالات متحده کاهش یافت که حکایت از رکود اقتصادی به زودی دارد. اوراق خزانه ۱۰ ساله با ۷ واحد کاهش به ۳.۵۲ درصد رسید، در حالی که اوراق ۲ ساله ۴.۱۶ درصد کاهش یافت. لورتا مستر، سیاستگذار فدرال رزرو، روز پنجشنبه استدلال کرد که نرخ تورم ایالات متحده هنوز بسیار بالاست و فدرال رزرو کار بیشتری برای انجام دادن در مورد افزایش نرخ های سیاستی دارد.
? بهای نفت برنت امروز ۲.۳۲ درصد کاهش یافت و در ۸۰ دلار در هر بشکه معامله میشود، دادهها نشان میدهد که اقتصاد چین، بزرگترین واردکننده نفت خام، در سه ماهه اول ۴.۵ درصد رشد کرده است، در حالی که توان عملیاتی پالایشگاه نفت این کشور در ماه مارس به سطوح بیسابقه رسیده است. فشار بیشتر بر نفت این است که پالایشگاه های آسیایی همچنان به خرید نفت خام روسیه در ماه آوریل ادامه می دهند. بر اساس محاسبات رویترز، هند و چین عمده نفت روسیه را تا کنون در ماه آوریل با قیمتهایی بالاتر از سقف قیمتی غربی ۶۰ دلار در هر بشکه خریداری کردند.