تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? نیم بیشتری از بازار رمزارزها امروز در دامنه منفی قرار داشتند و بیت کوین در مرز کانال ۳۰ هزار دلار در حال معامله است.
برونو راموس دی سوزا، رئیس بازارهای ایالات متحده در Hashdex،عقیده دارد محدوده ۳۰ هزار دلار یک نقطه عطف مهم برای بیت کوین نیست. ما بالاخره در مرحلهای هستیم که مردم به بحث درباره اهمیت بیت کوین و به طور کلی رمزارزها در امور مالی و فناوری بازگشتهاند. برونو تاکید کرد که سرمایهگذاران در رویکرد خود به بیتکوین آگاهتر شدهاند چرا که پتانسیل آن برای رشد بلندمدت را میشناسند و وسواس کمتری نسبت به افزایش یا کاهش آن دارند.
? قیمت دلار امروز در بازار آزاد با مقداری افزایش به ۵۱۰۵۰ هزار تومان رسید، دلار بعد تعطیلات نوروز دچار نوسان رفت و برگشتی در باکس ۴۹ هزار و ۸۰۰ تا ۵۲ هزار تومان شده است و هر وقت به کف میخورد، به بالا برمیگردد و هر وقت به سقف برخورد میکند، کاهشی میشود. از طرفی ظاهراً یک تصور در بازار وجود دارد که در روزهای منتهی به تعطیلات طولانی بازار شل میکند و به همین دلیل فرصت خوبی است که قبل از تعطیلات فروشنده باشیم و بعد از تعطیلات باتوجه به وضعیت، موقعیت معاملاتی بگیریم. این روش به حدی نخنما شده که در تعطیلات اخیر، دست این حربه تقریبا رو شده بود و کسی خریدار دلار نبود.
? شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۶۴ درصد کاهش یافت و به ۱۰۱.۱۶ رسید، در کنار داده های تورم بیانیه صندوق بین المللی پول بر بازار تاثیر گذاشت، صندوق بینالمللی پول جدیدترین چشمانداز اقتصاد جهانی خود را در اوایل این هفته منتشر کرد و هشدار داد که اقتصاد جهانی وارد یک «مرحله خطرناک» شده که یکی از دلایل ذکر شده آن تورم چسبنده بود.
در حالی که ممکن است آخرین افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در ماههای آینده امکان پذیر باشد، تمرکز زیادی بر روی فرود سخت ایالات متحده و چرخه کاهش ۲ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ۲۴ ماه آینده خواهد بود.
? بهای اونس جهانی طلا امروز با رشد ۸ دلاری به بالای ۲۰۱۰ دلار در هر اونس رسید. معامله گران امروز شاخص قیمت مصرف کننده را ارزیابی کردند، بر اساس گزارش وزارت کار ایالات متحده، قیمتهای مصرفکننده ایالات متحده در ماه مارس به دلیل کاهش قیمت بنزین اندکی افزایش یافت، اما افزایش اجارهبها فشارهای تورمی زیربنایی را همچنان ادامه داد که نشان میدهد فدرال رزرو احتمالاً در ماه آینده دوباره نرخ بهره خود را افزایش خواهد داد. این گزارش نشان داد که شاخص قیمت مصرفکننده در ماه گذشته پس از افزایش ۰.۴ درصدی در ماه فوریه ۰.۱ درصد افزایش یافته است. با این حال، هزینههای اجارهبها افزایش یافت و تورم خدمات سرسختانه بالا ماند. نرخ سالانه تورم کل به ۵ درصد رسید که کمترین افزایش سالانه از ماه مه ۲۰۲۱ است، اما همچنان بیش از دو برابر هدف ۲ درصدی فدرال رزرو است.
? بهای نفت برنت امروز ۱.۸۳ درصد افزایش یافت و در ۸۷.۱۹ دلار در هر بشکه در حال معامله است. آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به هفتم آوریل، حدود ۳۸۰ هزار بشکه رشد کرده است در حالی که هشت تحلیلگر در نظرسنجی رویترز، کاهش ذخایر نفت آمریکا به میزان ۶۰۰ هزار بشکه را پیش بینی کرده بودند.
همزمان، ذخایر بنزین آمریکا، حدود ۴۵۰ هزار بشکه افزایش یافت که برخلاف پیش بینی تحلیلگران از کاهش این ذخایر به میزان ۱.۶ میلیون بشکه بود. آمار رسمی بعد از ظهر روز چهارشنبه، از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر خواهد شد.
اِد مورس، مدیر جهانی تحقیقات کالا در گروه مالی سیتی پیش بینی کرد قیمت نفت حتی با وجود تصمیم اوپک برای انجام دور جدید کاهش تولید از ماه مه، به زیر ۸۰ دلار در هر بشکه کاهش پیدا خواهد کرد.
? وال استریت امروز تقریبا ثابت ماند، امروز تغییرات ماهانه شاخص قیمت مصرف کننده ۰.۱ درصد اعلام شد که کمتر از انتظارات و دوره قبلی بود، با این وجود قیمتگذاری بازار حاکی از افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه مه با احتمال ۶۰ درصد است که نسبت به قبل از انتشار داده تورم از ۷۳ درصد کاهش یافته است. همچنین قیمتگذاریها نشان میدهد که نرخ بهره فدرال رزرو به ۰.۵ درصد زیر سطح فعلی تا پایان سال جاری خواهد رسید. پاتریک هارکر، رئیس بانک فدرال رزرو فیلادلفیا اظهار کرد: احساس می کند بانک مرکزی آمریکا ممکن است به زودی افزایش نرخهای بهره را به پایان برساند.