تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
? بازار رمزارزها امروز سبز پوش بوند به طوری که بیت کوین برای اولین بار از ۱۰ ژوئن ۲۰۲۲ از سطح ۳۰ هزار دلار عبور کرد چرا که تلاطم بانکی ماه مارس بیشتر از قبل محو شده و سرمایه گذاران نسبت به سیاستهای پولی بانک مرکزی ایالات متحده خوشبینتر شدند. ریچارد میکو، مدیر عامل آمریکایی و مدیر ارشد حقوقی Banxa، یک ارائه دهنده زیرساخت پرداخت برای رمزارزها، عقیده دارد: واضح است که بازار در حال قیمت گذاری کاهش نرخ رشد اقتصادی و به نوبه خود سیاست پولی انبساطی توسط فدرال رزرو در طول سال ۲۰۲۳ است. احتمالاً در نتیجه این مسئله همچنان نقدینگی زیادی به بازار تزریق خواهد شد. در حال حاضر، بیت کوین بهترین دارایی سال ۲۰۲۳ بوده و معمولاً دارایی است که سریعترین و خشنترین واکنش را به این نوع تغییرات پولی نشان میدهد.»
? قیمت دلار امروز در بازار آزاد با افزایش حدود ۵۰۰ تومانی به ۵۰۸۵۰ هزار تومان رسید، رشد دلار در حالی است که شب گذشته محمد رضا فرزین در گفتگوی ویژه خبری خود از راه اندازی صندوق تثبیت ارزی خبر داده و گفته هدف از ایجاد این صندوق این است که در مواقع لازم برای ثبات ارز در بازار دخالت کنیم. عده ای از معامله گران دیشب تصور می کردند ممکن است بازارساز با عرضه شدید ارز به دنبال پایین بردن قیمت دلار باشد. از سوی دیگر اخبار سیاسی مثبت موجب شده دلار در یک دامنه خاص معامله شود. از طرفی هم سید احسان خاندوزی ،وزیر اقتصاد در نشست خبری امروز خود از سفر به جده در اواخر اردیبهشت ماه و رایزنی با همتایان عربستانی خبر داد.
? شاخص بورس تهران امروز ۱۰ هزار واحد نسبت به روز کاری گذشته نزول کرد وتا سطح ۲ میلیون و ۱۷۹ هزار واحد پائین آمد. اما شاخص کل هم وزن بورس با رشد ۵ هزار واحدی همراه شد. در معاملات امروز خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام مثبت شد و ۶۷۶ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد. همچنین ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۲۹ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۱۳ هزار و ۸۱۷ میلیارد تومان رسید. نمادهای فارس، تاپیکو و فملی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? انس جهانی طلا امروز حدود ۱۳ دلار افزایش یافت و زیان های روز گذشته خود را جبران کرد و در ۲۰۰۶ هزار دلار قرار گرفت. زیرا خوشبینی محتاطانهای در بازارهای مالی باقی مانده چرا که اقدامات مختلف استرس مالی پس از بحران بانکی ماه گذشته ایالات متحده به میزان متوسطی کاهش یافته است. برای کسانی که سوگیری صعودی دارند، این واقعیت که سیستم بانک وام مسکن فدرال (Federal Home Loan Bank) مجبور شده برای حمایت از وام دهندگان منطقهای ایالات متحده بدهی بسیار کمتری صادر کند، شواهد مثبتی خواهند بود. با این حال، با توجه به اینکه بسیاری از تحلیلگران باتجربه از نادیده گرفتن رویدادهای ماه گذشته به عنوان یک اتفاق امتناع میکنند، محیط معاملاتی بسیار دشوار باقی مانده و این تحلیلگران در عوض ترجیح میدهند ورشکستگی بانکها را منادی استرس آتی در سیستم مالی جهانی ببینند.
? شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۳۳ درصد کاهش یافت و در ۱۰۱.۹ قرار گرفت. زیرا سرمایهگذاران برای اطلاعات مورد انتظار شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) مارس از ایالات متحده آماده میشوند. فردا احتمالا جالبترین روز هفته خواهد بود، شاخص قیمت مصرف کننده ماه مارس منتشر میشود که میتواند احتمال افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره را در جلسه ۳ مه مشخص کند. صورتجلسه FOMC برخی از تفکرات فدرال رزرو در زمینه افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره در ماه مارس در بحبوحه یک بحران بانکی را آشکار خواهد کرد. هر نشانهای مبنی بر اینکه فدرال رزرو بسیار نزدیک به اوج نرخ بهره است – و اینکه در صورت نیاز توانایی کاهش نرخ بهره را خواهد داشت، برای سنتیمنت ریسک مثبت است.
? قیمت نفت برنت امروز افزایش یافت، زیرا نشانههایی از بازگشت رو به رشد تقاضای سفر چین، امیدها به افزایش مصرف نفت خام در سال جاری را افزایش داد، اگرچه پیشبینی نشانههای بیشتر بر اقتصاد ایالات متحده در این هفته باعث شد رشد بیشتر محدود شود.
رویترز گزارش داد که شرکتهای هواپیمایی چینی در حال استخدامهای گسترده هستند تا در سال جاری میلادی، پس از اینکه این کشور بیشتر محدودیتهای ضد کووید را کاهش داد، موقعیت خود را برای افزایش تقاضای سفر انجام دهند. انتظار میرود بهبود تقاضای سفر چین یکی از بزرگترین محرکهای مصرف نفت خام در سال جاری باشد. اما دادهها در روز سهشنبه نشان داد که تورم چین در ماه مارس ضعیفتر از حد انتظار بود و نشان میدهد که پس از لغو اقدامات ضد کووید، بهبود اقتصادی همچنان در تلاش برای افزایش قدرت است.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز با رشد جزئی همراه شدند، سرمایه گذاران پیش از انتشار داده های CPI محتاط هستند، پیش بینی می شود که تورم در ایالات متحده، همانطور که توسط شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) اندازه گیری می شود، از ۶ درصد در فوریه به ۵.۲ درصد در ماه مارس کاهش یابد. انتظار میرود شاخص CPI اصلی، که قیمتهای بیثبات مواد غذایی و انرژی را در بر نمیگیرد، در مقایسه با افزایش ۰.۵ درصدی ثبتشده در فوریه، ۰.۴ درصد به صورت ماهانه افزایش یابد. در جای دیگر صندوق بینالمللی پول در گزارش چشمانداز اقتصاد جهانی اعلام کرد که پیشبینی میکند تولید ناخالص داخلی واقعی جهانی (GDP) ۲.۸ درصد رشد کند که از ۲.۹ درصد در گزارش ژانویه کمتر است.