تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۲۱ فروروین ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
? قیمت دلار امروز تقریبا ثابت ماند و در ۵۰۴۰۰ تومات به معاملات خود پایان داد. کاهش ریسکپذیری در بازار موجب شده که قیمت دلار در یک بازه ۲ هزار تومانی زندانی شود و خبری از نوسانات معنادار نباشد. گفته میشود در روزهای اخیر توجه به بازار ارز و سکه کمتر شده است. در این شرایط، برخی فعالان اعتقاد دارند که بازار در حال تثبیت مرز ۵۰ هزار تومانی به عنوان نقطه کف قیمت است و عده دیگری باور دارند که به مرور با ناامیدی مالداران از ادامه رشد قیمت دلار ، فروشها در بازار شدت پیدا میکند و اسکناس آمریکایی مرز ۵۰ هزار تومان را به راحتی از دست خواهد داد. با این حال، بیشتر فعالان اعتقاد دارند در صورتی که خبر غیرمنتظرهای به بازار مخابره نشود، دلار تا انتهای فروردین نوسان قیمتی شدیدی را تجربه نخواهد کرد و وضعیت متعادلی خواهد داشت.
? شاخص بورس تهران ۲۲ هزار واحدی نسبت به روز کاری گذشته نزول کرد و تا سطح ۲ میلیون و ۱۹۰ هزار واحد پائین آمد. شاخص کل هم وزن بورس نیز با افت ۳۲۲ واحدی در رقم ۶۸۷ هزار و ۵۷۵ واحدی ایستاد. خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و هزار و ۱۱۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.همچنین مجموع ارزش صفهای فروش در معاملات دوشنبه با افزایش ۱۳ برابری نسبت به دیروز به ۲۰۶ میلیارد تومان رسید. نمادهای، فارس، فولاد و فملی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? بازار رمزارزها امروز مثبت بودند. این در حالی است که بروز رسانی شانگهای اتریوم در چند روز آینده رخ خواهد داد اما این به معنی افزایش فشار فروش نخواهد بود چرا که بیشتر اتریومهای استیک شده در ضرر هستند. جو دی پاسکوال، مدیرعامل بیت بول کپیتال، بیان کرد: بیت کوین هفته گذشته در محدوده بسیار کوچکی معامله میشد و نوسان چندانی نداشت. چنین روند سایدی در کنار کاهش حجم معاملات معمولا بدین معنی است که احتمال حرکت شارپی وجود دارد. به گفته وی اصلاحی به سمت ۲۵ هزار دلار «ساختار صعودی را نمیشکند، در حالی که حرکت به سمت ۳۰ هزار دلار احتمالاً با مقاومتی مواجه خواهد شد. سنتیمنت بازار در حال حاضر مثبت است و اگر بیت کوین برای مدت بیشتری در محدوده فعلی باقی بماند، ممکن است شاهد عملکرد مناسب آلت کوینها باشیم.
? شاخص دلار آمریکا پس از انتشار گزارش اشتغال، به روند نزولی چند روزه متوالی خود پایان داد و در ۱۰۲.۳۰ قرار گرفت و بازده اوراق ۱۰ ساله در محدوده ۳.۳۵٪ نوسان میکند.
روز جمعه، اداره آمار کار ایالات متحده گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی را در ماه مارس ۲۳۶ هزار نفر اعلام کرد که کمی کمتر از انتظار ۲۴۰ هزار بازار بود. نرخ بیکاری نیز از ۳.۶٪ در مدت مشابه به ۳.۵٪ کاهش یافته و نرخ مشارکت نیروی کار از ۶۲.۵٪ به ۶۲.۶٪ بهبود یافته بود. در نهایت، تورم دستمزد سالانه، که با میانگین درآمد ساعتی اندازه گیری میشود، از ۴.۶٪ به ۴.۲٪ کاهش یافته بود.
? قیمت طلا در روز دوشنبه پس از انتشار گزارش NFP در روز جمعه و پیش از انتشار مهم تورم مصرف کننده در ایالات متحده، حدود ۱ درصد کاهش یافت. XAU/USD پایین ترین سطح شش روزه خود را نزدیک به سطح ۱۹۸۰ رساند و سپس زیان خود را کاهش داد و به ۱۹۸۹ دلار رسید.
? قیمت نفت پس از سه هفته متوالی افزایش در روز دوشنبه کمی آرامش یافت، زیرا احتمال کاهش عرضه از سوی عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان اوپک پلاس، نگرانی در مورد تضعیف رشد جهانی را که ممکن است تقاضای سوخت را کاهش دهد، جبران کرد. پس از آنکه اوپک پلاس، و متحدانش از جمله روسیه بازار را با دور جدیدی از کاهش تولید که از ماه مه آغاز شد، غافلگیر کردند، نفت خام هفته گذشته بیش از ۶ درصد جهش کرد. وارن پترسون، رئیس بخش تحقیقات کالاهای موسسه مالی ING گفت که کسانی که بر روی نفت نزولی بودند، چشمانداز تقاضا را با توجه به کاهش تولیدات زیر سوال میبرند و کسانی که بر روی نفت صعودی بودند، اکنون انتظار یک بازار ضعیفتر در نیمه دوم سال جاری را دارند. من همچنان در طول سال بر روی قیمت نفت صعودی هستم. افزایش محدودیت در عرضه، توقف صادرات شمال عراق بوده است.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز به جز شاخص داوجونز، دو شاخص دیگر کاهش یافتند، زیرا سرمایه گذارلن در حال هضم داده های اشتغال غیر کشاورزی و انتظارات تورمی بودند. فدرال رزرو نیویورک امروز در آخرین نظرسنجی خود از انتظارات مصرف کنندگان اعلام کرد که انتظارات تورمی یک ساله از ۴.۲ درصد به ۴.۷ درصد در ماه مارس افزایش یافته است. بر اساس این گزارش، این رقم برای انتظارات تورمی ۳ ساله ۲.۸ درصد بوده که نسبت به ۲.۷ درصد در ماه گذشته افزایش یافته است.