تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد با افزایش تقریبا ۱۳۰۰ تومانی به ۵۲۴۵۰ هزار تومان رسید به نظر می رسد انتظارات تورمی و عدم اطمینان روانی مردم نسبت به شرایط اقتصادی کشور باعث تبدیل دارایی ریالی به دلار شده است.
عده ای از تحلیلگران سیاسی و اقتصادی می گفتند اخبار سیاسی روزهای پایانی اسفند ۱۴۰۱ اگرچه توانست تا حدودی سطح انتظارات را مثبت کند با این حال تا زمانی که دولت مولفه های اقتصادی در کشور را تغییر ندهد ، قیمت دلار در مسیر کاهش قابل توجه قرار نخواهد گرفت. با این حال عده ای از معامله گران با توجه به سیگنال آماری به بازار دلار می گفتند احتمال رشد قیمت دلار همچنان محتمل است.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۱۵۲۱۰ هزار واحد افزایش یافت و به ارتفاع ۲ میلیون و ۴۴ هزار واحد رسید، شاخص هم وزن نیز ۱.۹۶ درصد رشد کرد امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۴۹ هزار و ۷۹۱ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۳۶ هزار و ۳۶۴ میلیارد تومان بود که ۷۳ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۷ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۱۰ هزار و ۵۴ میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم هفته است. نمادهای تاپیکو، نوری و فملی بیشترین تاثیر را بر شاخص کل داشتند.
? بازار رمزارزها امروز متعادل بودند، بیت کوین در کف کانال ۲۷ هزار دلار در حال معامله است، این در حالی است که کمیسیون معاملاتی معاملات آتی کالای ایالات متحده از صرافی رمزارز بایینس و چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao)، موسس و مدیر عامل صرافی بایینس، به دلیل ارائه مشتقات رمزارز ثبت نشده در ایالات متحده شکایت کرد. توکن صرافی بایننس (BNB) در واکنش به این خبر افت ۶ درصدی داشت و به ۳۰۸ دلار رسید.
سوالی که در ذهن معاملهگران وجود دارد این است که بایننس در حال حاضر که CFTC این ضربه را وارد کرده، تا چه حد تداوم فعالیت خواهد داشت. از طرف دیگر، مدیر عامل بایننس شکایت CFTC را «غیر منتظره و ناامیدکننده» خواند. هر چند در ماه فوریه این صرافی اعلام کرده بود که آماده پرداخت جریمههای پولی برای «تعدیل» گناهان گذشته است.
? انس جهانی طلا امروز بهبود یافت و به ۱۹۷۳ دلار رسید. در حالی که بازده اوراق ۲ ساله در محدوده ۴٪ نوسان میکرد. اگر بحران بانکی به اتمام رسیده باشد، ممکن است دوباره به شرایط عادی بازگردیم و باز نگران افزایش تورم باشیم. با تقویت بیشتر احساسات بازار، اعتماد مصرف کننده ایالات متحده به طور غیرمنتظره ای در ماه مارس به ۱۰۴.۲ بهبود یافت، در حالی که رقم فوریه از ۱۰۲.۹ به ۱۰۳.۴ افزایش یافت. این گزارش نشان می دهد که شاخص وضعیت فعلی از ۱۵۳.۰ در ماه قبل به ۱۵۱.۱ کاهش یافته است، در حالی که شاخص انتظارات از ۷۰.۴ در فوریه به ۷۳.۰ رسیده است.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز کاهش یافتند، با این حال، قیمت گذاری برای رکود بار دیگر بازگشته است که میتواند روند صعودی بازار سهام را پایینتر از سطوحی که قبل از سقوط SVB و زمانی که انتظارات از بانک مرکزی آمریکا رساندن نرخ بهره به ۵.۵% بود، محدود کنند. هر چند این انتظارات برای نرخ بهره ۵.۵ درصدی دیگر وجود ندارند. به همین دلیل است که بازار سهامی که در برابر استرس بانکی تاب آور بود که بخشی از این تاب آوری به دلیل نقدینگی تزریق شده به بازار برای مقابله با آن بود آسیب پذیر باقی مانده چرا که پیشبینیهای سود به احتمال زیاد در آینده به سمت پایین بازنگری خواهند شد.
? در پی افت بازده اوراق خزانه داری شاخص دلار همچنان تحت فشار باقی مانده است. نگرانیهای فزاینده در زمینه رکود، انتظارات هاوکیش از بانک مرکزی آمریکا را در تنگنا قرار میدهد. سنتنو، عضو بانک مرکزی اروپا، بیان کرد بانک مرکزی باید فشارهای اخیر بازار مالی را هنگام تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در نظر بگیرد. لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، این ایده را به سادگی در جدیدترین کنفرانس مطبوعاتی خود رد کرده بود و اعلام کرد که بانک مرکزی ابزارهای دیگری برای مقابله با استرس احتمالی مربوط به بانکها و نقدینگی در دست دارد.
? بهای نفت برنت امروز با رشد ۰.۷۸ درصدی در ۷۸ دلار در حال معامله است. بهبود سنتیمنت بانکها و اختلاف حقوقی که صادرات حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت از بندر جیحان ترکیه را متوقف کرده بود، منجر شد نفت از محدوده ۷۰ دلار عبور کند. با این حال، انتظار میرود با افزایش احتمال رکود اقتصادی و عرضه تاب آور روسیه که تا حدی تقاضای فزاینده نفت از چین را جذب میکند، روند صعودی نفت در محدوده ۷۵-۷۷ دلار که میانگین متحرک ۵۰ و ۱۰۰ روزه در آنجا قرار دارند، محدود شود.