پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۴:۴۹ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار در حالی که امروز ابتدا روند نزولی داشت از نیمه دوم معاملات روند صعودی به خود گرفت و دو کانال جهش کرد و در ۵۱۳۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. این در حالی بود که دیشب برخی کانال‌های اطلاع‌رسانی مورد قبول معامله‌گران نقل کردند که قطعنامه‌ای علیه ایران در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صادر نخواهد شد. به نظر می‌رسد پس از سفر گروسی – مدیرکل آژانس – به ایران، احتمال لغو دوباره تحریم‌ها برای شماری از معامله‌گران زنده شده و این موضوع به سطح فروش‌ها دامن زده است. گروسی همچنین گفته به توافقی با ایران برای اعطای اجازه به آژانس جهت انجام تدابیر راستی‌آزمایی و نظارت دست پیدا کردیم  و رایزنی‌های فنی برای شفاف‌سازی کامل درمورد اورانیوم ۸۴ درصد غنی شده را آغاز کرده‌ایم.

? شاخص کل بورس تهران امروز ۳۱۹۴۲ هزار واحد رشد کرد و به رقم ۱ میلیون و ۸۱۷ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز ۱.۳۷ درصد افزایش یافت. امروز بعد از هفت روز پیاپی خروج پول، بالاخره با افزایش مالکیت حقیقی همراه شد و ارزش معاملات خرد نیز به نسبت روز گذشته ۳۶ درصد افزایش یافت. با این حال همچنان کشمکش‌های صنعت خودرو ادامه دارد و قیمت سهم‌های خودرویی چشم‌انداز مشخصی ندارند. امروز نمادهای فولاد، شستا و کچاد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها قرمز پوش بودند به طوری که بیت کوین حدود ۱ درصد کاهش یافته و در ۲۲،۲۷۳ دلار در حال معامله است. براساس داده‌های CoinGecko، حجم معاملات به میزان قابل توجهی کاهش یافته، به طوری که حجم معاملات ۲۴ ساعته بیت‌کوین به ۱۶ میلیارد دلار رسیده است. گزارشی از کریپتو کوانت به فاندینگ ریت اشاره می‌کند و استدلال می‌کند که بازار فعلی نزولی است و روی کاهش بیشتر شرط‌بندی می‌کند. هانی راشوان، مدیر عامل شرکت محصولات سرمایه گذاری رمزارزها ۲۱.co، بیان کرد: هنوز به طور کامل خطر رفع نشده است. واضح است که تورم هنوز هم بیداد می‌کند. اینکه در حال حاضر چقدر بازار آن را قیمت گذاری کرده، دشوار است. از طرفی همه نگاه‌ها به سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در روز سه‌شنبه در کنگره و در کمیته بانکی سنا و روز چهارشنبه در پنل خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا است.

? انس جهانی طلا با سخنان پاول ۲۶ دلار سقوط کرد و در ۱۸۱۹ دلار در هر اونس قرار گرفت. که بسیار پایین‌تر از بالاترین سطح سه هفته‌ای که روز قبل لمس کرده بود، باقی می‌ماند. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، روز سه شنبه به کنگره گفت که فدرال رزرو در سال ۲۰۲۲ بسیار سریع نرخ بهره را افزایش داد و مدتی طول می کشد تا اثرات کامل سیاست پولی در فعالیت های اقتصادی و تورم مشاهده شود. او گفت که بانک مرکزی “با دقت مراقب” است و در هنگام تصمیم گیری در مورد افزایش نرخ های جدید، تاثیر تاخیری افزایش نرخ های فعلی را در نظر خواهد گرفت.

? شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۹۸ درصد افزایش یافت زیرا سرمایه گذاران اظهارات پاول برای سرنخ هایی در مورد مسیر افزایش نرخ بهره در آینده فدرال رزرو مورد بررسی قرار دادند. چندین سیاست گذار اخیراً از افزایش نرخ بهره حمایت کردند و در نشست آینده کمیته بازار آزاد فدرال در اواخر این ماه در را برای افزایش ۵۰ واحدی در ثانیه باز کردند. علاوه بر این، داده‌های کلان دریافتی از ایالات متحده نشان داد که تورم به همان سرعتی که انتظار می‌رفت کاهش نمی‌یابد و به اقتصادی اشاره دارد که با وجود افزایش هزینه‌های استقراض، انعطاف‌پذیر باقی می‌ماند.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز قرمز پوش شدند به طوری که داوجونز ۱.۱۸ درصد کاهش یافت. برخی از فعالان بازار در میان انتظارات مبنی بر سرد شدن اقتصاد ایالات متحده، در مورد لحن پاول مطمئن نیستند. این امر به نوبه خود باعث تغییر موقعیت تجاری می شود، این به نوبه خود، احتیاط را برای معامله گران نزولی تهاجمی و قبل از تعیین موقعیت برای هرگونه لغزش معنی دار اصلاحی از بالاترین سطح چند هفته ای که روز قبل لمس کرده بود، تضمین می کند.

? قیمت نفت برنت امروز برخلاف روز گذشته رشدهای خود را از دست داد و در ۸۳ دلار در هر بشکه قرار گرفت، زیرا احتمال کاهش عرضه آمریکا نتوانست ترس از عدم بهبود تقاضای چین را خنثی کند، اگرچه پیش‌بینی از سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، خوش بینی ها را کاهش داده است. پس از آن که فعالیت تجاری چین در ماه فوریه بازگشت قوی‌تر از حد انتظار را نشان داد، بازارها منتظرند ببینند آیا فعالیت تجاری این کشور جهش مشابهی را نشان می‌دهد یا خیر. تمرکز ویژه بر واردات چین خواهد بود که می تواند نشان دهنده بهبود تقاضای نفت پس از لغو اکثر اقدامات ضد کووید توسط این کشور در اوایل سال جاری باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن