تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سهشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۱
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز نزولی بود و با کاهش ۳ هزار تومانی در ۵۵۶۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. در شرایط فعلی عده ای از معامله گران دلار باور دارند سفر گروسی میتواند شروع کاهشی بازار باشد اما فاکتور مهم را نتیجه سفر میدانند. در واقع عنصر مذاکرات و سیاست خارجی کماکان حکم ترمز انتظاری را دارد.
تحلیگران سیاسی و اقتصادی باور دارند اگر در تهران توافق شود و ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه بازرسی های بیشتر را بدهد به احتمال زیاد ۱۵ اسفند قطعنامه ای تصویب نخواهد شد و مکانیزم ماشه فعلا فعال نمی شود. به عقیده فعالان اگر هیچ همکاری و توافقی صورت نگیرد صدور قطعنامهای در نشست شورای حکام و ضربالاجل برای ایران تقریبا قطعی است
? شاخص کل بورس تهران امروز ۲۹۰۴۶ هزار واحد افزایش یافت و به ارتفاع ۱ میلیون و ۸۳۸ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز ۰.۸۱ درصد رشد داشت. امروز نمادهای معدنی پیشران شاخص بودند و خودروییها بیشترین نقش را در افت شاخص داشتند. در همین حال ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای سومین روز پیاپی منفی بود و ۱۳۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته کاهش ۷۶ درصدی داشته است. ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۲۲ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۹ هزار و ۴۷۶ میلیارد تومان رسید. نمادهای کگل، کچاد و فارس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها قرمز پوش بودند، سرمایهگذاران یک روز دیگر را صرف سنجش تورم پایدار و چشمانداز افزایش هاوکیشتر نرخهای بهره توسط بانک مرکزی ایالات متحده بیشتر از آنچه قبلاً انتظار میرفت، گذراند. بزرگترین رمزارز بازار در محدوده ۲۳۲۷۳ دلار معامله شد و در ۲۴ ساعت اخیر تقریبا تغییر خاصی نداشته اما از سقف قیمتی ۲۵ هزار دلار خود فاصله گرفته است. دادههای اشتغال قوی و دادههای قیمت باعث شد که بازارها به طور فزایندهای چشم انداز افزایش ۰.۵۰ درصدی نرخ بهره را به جای ۰.۲۵ درصدی در نظر داشته باشند.
? اونس جهانی طلا امروز ۱۲ دلار افزایش یافت و به ۱۸۲۹ دلار رسید، اونس تحت تأثیر شاخص اعتماد مصرفکننده هیئت کنفرانس قرار گرفت زیرا برای دومین ماه متوالی در فوریه سقوط کرد و در برابر ۱۰۸.۵ پیشبینی شده توسط بازیگران بازار به ۱۰۲.۹ رسید. علاوه بر این، شاخص انتظارات از ۷۶.۵ در ژانویه به ۶۹.۷ کاهش یافت. طبق گزارش رسمی، نرخ زیر ۸۰ اغلب نشانه رکود اقتصادی در سال آینده است.
? دلار آمریکا پس از یک شروع ضعیف در هفته جدید، امروز در حال قدرت گرفتن بود و به ۱۰۴.۷۴ رسید. این در حالی است که جریان دادهها هیچ گونه کاهشی از شرطهای هاوکیش فدرال رزرو را تأیید نمیکند. سوگیری کوتاه مدت برای دلار همچنان خنثی و به مقدار کمی صعودی است.
در همین حال، بازده اوراق قرضه دولت آمریکا به سمت بالا افزایش یافت. اخبار اولیه حاکی از افزایش فشارهای تورمی در اسپانیا و فرانسه به گمانه زنی ها دامن زد که بانک مرکزی اروپا (ECB) سیاست انقباض پولی خود را تا اوایل سال ۲۰۲۴ حفظ خواهد کرد، در حالی که نرخ پایانه در حال حاضر ۴ درصد است.
? بهای نفت برنت امروز ۱.۳۵ درصد افزایش یافت و در ۸۳ دلار در حال معامله است. زیرا خوشبینی نسبت به تقاضای بیشتر بر نگرانیهای باقیمانده از سیاستهای پولی فدرال رزرو غلبه کرد.
پیش از این، هنگ کنگ اعلام کرده بود که پس از تقریبا دو سال و نیم مقررات مربوط به کووید-۱۹ خود را کاهش می دهد و ظاهراً چشم انداز مصرف قوی تر این کالا را در منطقه تقویت می کند. سرمایه گذاران داده های موجودی نفت خام را زیر نظر قرار دادند.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز وضعیت یکسانی نداشتند، برخی از اقتصاددانان بر این باورند که فدرال رزرو حتی ممکن است پس از افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره در فوریه، در ماه مارس نرخ بهره را به میزان ۰.۵ درصد افزایش دهد. گای میلر، استراتژیست ارشد بازار در گروه بیمه زوریخ گفت که سرمایهگذاران این واقعیت را ارزیابی کردهاند که بانکهای مرکزی به ما میگویند که تورم دیرتر از حد مطلوب به هدف باز میگردد و این بدان معناست که نرخهای بهره برای مدت طولانیتری بالاتر هستند. شاخص کل سهام بازارهای نوظهور اماسسیآی پس از رشد تقریباً ۸ درصدی در ژانویه، در این ماه ۶.۳ درصد کاهش یافته است.