تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۱

? شاخص کل بورس تهران
امروز ۵۲۶۴ هزار واحد رشد کرد و در ارتفاع ۱ میلیون و ۴۴۳ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز ۰.۳ درصد افزایش یافت. امروز پس از انتشار خبر فروش بلوک خودروییها، معاملات نمادهای خودرویی رونق گرفت و اغلب آنها سبزپوش شدند.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۱۹ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۲ میلیارد تومان رسید. در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل کاهش یافت. نمادهای فولاد، نوری و فارس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها به دنبال خبر صندوق بین المللی پول رشد کردند به طوری که بیت کوین ۲.۱۴ درصد افزایش یافت و در ۲۱۵۰۴ هزار دلار در حال معامله است.
صندوق بینالمللی پول چشمانداز رشد جهانی خود را برای سال جاری و سال آینده کاهش داد و همچنین هشدار داد که اقتصاد جهانی ممکن است به زودی در آستانه یک رکود آشکار قرار گیرد. پس از انتشار این خبر، بازار کریپتو جان تازه گرفت.
در همین حال معامله گران منتظر جلسه مهم بانک مرکزی آمریکا برای تعیین نرخ بهره هستند.
? قیمت دلار امروز تقریبا ثابت بود و در ۳۱۹۲۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. این در شرایطی است که زمزمه های احیای برجام باعث احتیاط معامله گران شده است. یکی از مقام های اتحادیه اروپا عنوان کرده است که وقت تصمیم گیری و برداشتن گام نهایی درباره مذاکرات هسته ای رسیده است. جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته طی یادداشتی در روزنامه فایننشال تایمز، فشار حداکثری علیه ایران را شکست خورده دانست و از قدرتهای خارجی خواست برای نجات برجام اقدام کنند.
رئیس تیم مذاکره ایران نیز گفته در طول هفته گذشته، تبادل نظرهای جدی و سازندهای با طرفهای مقابل پیرامون مذاکرات وین انجام شده است. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در تازه ترین اظهارت خود درباره برجام گفت: ما درحال بررسی پیشنویس تفاهم برای بازگشت متقابل به پایبندی کامل برجام هستیم.
? شاخص دلار آمریکا پس از بهبود روز گذشته در مرحله تثبیت قرار گرفته است. این شاخص حوالی محدوده ۱۰۷ نوسان میکند. سرمایه گذاران در انتظار جلسه بانک مرکزی آمریکا هستند.
انتظار میرود امروز بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را ۰.۷۵٪ افزایش دهد. سرمایه گذاران به دنبال نشانههایی برای تصمیمگیری در زمینه نرخ بهره برای ماه سپتامبر هستند. ابزار CME Group FedWatch نشان میدهد که بازارها ۵۰٪ احتمال میدهند بازارها در ماه سپتامبر نرخ بهره را ۰.۵۰٪ افزایش خواهد داد.
اداره سرشماری ایالات متحده امروز اعلام کرد، سفارشات جدید برای کالاهای بادوام تولیدی در ژوئن ۵.۰ میلیارد دلار یا ۱.۹ درصد افزایش یافت و به ۲۷۲.۶ میلیارد دلار رسید. این افزایش، هشت ماهه نسبت به ۹ ماه گذشته، افزایش ۰.۸ درصدی در ماه مه را به دنبال داشت. بدون احتساب حمل و نقل، سفارشات جدید ۰.۳ درصد افزایش یافته است که یک داده بسیار خوب در این برهه از زمان برا اقتصاد آمریکا است.
? بهای اونس جهانی طلا در معاملات امروز تقریبا در سطح ۱۷۱۹ دلار ثابت است و معامله گران منتظر جلسه فدرال رزرو در ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه به وقت تهران هستند. انتظار میرود فدرال رزرو در نشست جولای، دومین افزایش متوالی فوقالعاده، نرخهای کلیدی را ۷۵ واحد در ثانیه افزایش دهد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، علیرغم خطرات فزاینده رکود، همچنان متعهد به مهار تورم است. اما دلار آمریکا و بازده خزانه داری نمی توانند از روایت بالقوه جنگ طلبانه استفاده کنند، زیرا سرمایه گذاران پیش از ریسکِ رویداد اصلی این هفته به تغییر موقعیت متوسل می شوند. این مهلت بسیار مورد نیاز را برای قیمت طلا فراهم کرده است و به این فلز اجازه می دهد تا روز چهارشنبه بازگشت مناسبی داشته باشد.
اما در تغییرات ماهانه خانههای در انتظار فروش آمریکا در ماه ژوئن شاهد ۸.۶ درصد کاهش بودیم. خانه ها در ژوئن ۲۰۲۲ تقریبا ۸۰ درصد گران تر از ژوئن ۲۰۱۹ بودند.
? بهای نفت برنت امروز ۱.۷۱ درصد افزایش یافت و در ۱۰۶.۴۷ دلار در هر بشکه در حال معامله است.زیرا گزارش صنعت به کاهش شدید ذخایر نفت خام آمریکا اشاره کرد. بر اساس گزارش ها، داده های API که اواخر روز سه شنبه منتشر شد نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۴ میلیون بشکه کاهش یافته است که بسیار بیشتر از کاهش ۱ میلیون بشکه ای مورد انتظار تحلیلگران در نظرسنجی رویترز است.
ذخایر بنزین نیز علیرغم انتظار برای ۳.۵ میلیون بشکه، ۱.۱ میلیون بشکه کاهش یافت.
نگرانی ها مبنی بر کاهش عرضه گاز از روسیه به آلمان از طریق خط لوله نورد استریم ۱ که باعث تغییر به سمت نفت می شود، فشار صعودی بر قیمت ها را نیز حفظ کرد.
در جای دیگر ایالات متحده همچنین اعلام کرد که در بحبوحه تلاش ها برای کاهش قیمت های بالای انرژی، ۲۰ میلیون بشکه نفت اضافی از ذخایر استراتژیک خواهد فروخت.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ در معاملات امروز با ۰.۳ درصد افزایش به حدود ۲۷۷۱۶ رسید، زیرا احتیاط قبل از تصمیم سیاست فدرال رزرو ایالات متحده حاکم بود.
زیان های قابل توجهی از شاخص های سنگین وزن شامل گروه سافت بانک، Fast Retailing ، Canon Inc، تویوتا موتور و گروه Sony مشاهده شد.
در همین حال، شرکتهای مرتبط با تراشهها در بحبوحه تلاشهای دولت ژاپن برای حمایت از تولید داخلی تراشه پیشرفت کردند.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای چین امروز تقریبا در سطح ۳۲۷۶ ثابت بود. این در حالی است که بانک خلق چین (PBoC) به تزریق نقدینگی در مقادیر کم به سیستم بانکی در آستانه پایان ماه ادامه داد.
بیانیه آنلاین نشان داد که بانک مرکزی ۲ میلیارد یوان از طریق قرارداد بازخرید معکوس هفت روزه با هزینه ۲.۱ درصد برای حفظ نقدینگی در سیستم بانکی تزریق کرده است.
این کوچکترین تزریق روزانه نقدینگی از ژانویه ۲۰۲۱ بود.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده در انتظار جلسه فدرال رزرو مثبت شدند به طوری که داوجونز ۱۲۸ واحد افزایش یافت، S&P ۵۰۰ و نزدک نیز به ترتیب ۱.۴۷ درصد و ۲.۷۱ درصد افزایش یافتند.
از طرفی قبل از جلسه فدرال رزرو، بازدهی اوراق قرضه در زیر سطح ۳ درصد قرار دارد و هشدارهایی که بازار از رکود اقتصادی گرفته است، موجب افزایش تقاضا برای اوراق و کاهش بازدهی آن شده است. در این جلسه باید دید که همچنان نگاه فدرال رزرو معطوف به تورم است و یا برای دادههای اخیر اقتصادی نیز وزنی قائل میشود.
در جای دیگر صورتهای مالی شرکتهای مایکروسافت و گوگل منتشر شد که سود هر سهم و درآمد هردو شرکت کمتر از انتظارات بود.