تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سهشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۱
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? پس از صعود متوالی بازار رمزارزها امروز نیم بیشتری از بازار قرمز پوش شد، اما در عین حال روند صعودی بیت کوین همچنان ادامه دارد و این رمزارز توانسته بالاتر از محدوده ۲۱ هزار دلار باقی بماند. بیش از یک هفته پیش، بیت کوین پایینتر از محدوده ۱۷ هزار دلار معامله میشد. اما هجوم دادههای اقتصادی مطلوب آمریکا و از همه مهمتر کاهش شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) منجر به رشد بازار رمزارزها و بازار سهام شد. رشد بیت کوین همچنین با تشدید بحثها در مورد سقف بدهی ایالات متحده رخ داده است. یلن، وزیر خزانهداری آمریکا، در نامهای به رهبران احزاب در روز جمعه از کنگره خواست تا سقف را در اسرع وقت افزایش دهد و هشدار داد که دولت در ۱۹ ژانویه به سقف بدهی بیش از ۳۰ تریلیون دلار خواهد رسید و مجبور خواهد شد اقدامات ویژهای برای مدیریت جریان نقدی دولت، احتمالاً تا ژوئن انجام دهد.
? قیمت دلار امروز نیز افزایشی بود و به ۴۱۹۸۰ هزار تومان رسید. برخی از تحلیلگران تهران معتقدند که با پیشروی نرخ دلار در هرات جسارت بازیگران ارزی تهران هم بیشتر شد و از لاک احتیاط خارج شدند و به دنبال آن در موقعیت خرید قرار گرفتند .اسکناس آمریکایی در بازار ارز سلیمانیه هم یکه تازی کرد و با ۹۰۰ تومان افزایش نسبت به روز قبل تا پله نهم کانال دیروز بالا رفت.
از نگاه فعالان بازار، عامل دیگر افزایش قیمت دلار در تهران به پیشروی نرخ حواله درهم بر می گردد. برخی از معامله گران مدعی بوند که نرخ حواله درهم نیز امروز با گپ مثبت باز شده و تا نزدیک پله ششم بالا رفته بود. از نظر برخی از معامله گران،افزایش قیمت درهم نیز چراغ امید را در دل بازیگران ارزی تهران روشن کرد و همین امر باعث شد فشار خریداران به بازار دلار بیشتر شود.
? شاخص کل بورس با افزایش ۶ هزارواحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و ۶۸۷ هزار واحد بالا آمد. شاخص کل امروز روند پرنوسانی را طی کرد و چند بار تغییر جهت داد اما با وجود روند نزولی در دو ساعت پایانی، بالاتر از سطح روز گذشته قرار گرفت. شاخص کل هم وزن نیز با رشد ۳ هزار واحدی در رقم ۵۲۳ هزار واحدی ایستاد. در پایان معاملات امروز، ۳۰۹ نماد رشد قیمت داشتند و ۳۲۸ نماد کاهش قیمت داشتند. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود و ۲۲۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. نمادهای میدکو، کگل و خودرو بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? اونس جهانی طلا توانست تا قیمتی بالاتر از محدوده ۱۹۲۰ دلار افزایش یابد اما در معاملات امروز ۱۰ دلار افت کرد و به ۱۹۰۷ دلار در هر اونس رسید. استراتژیستهای موسسه TD عقیده دارند این فلز گرانبها همچنان با ریسکهای اصلاحی مواجه خواهد بود. پس از انتشار دادههای حقوق و دستمزد در دسامبر که نشاندهنده رشد خوشخیمتر دستمزدها بود و با توجه به این روایت که فشارهای تورمی در اقتصاد ایالات متحده تحت کنترل است، مدیران صندوقها به شدت وارد معاملات خرید طلا شدند. افزایش شدید قیمتها که واکنش مستقیمی به کاهش نرخها و ضعیفتر شدن دلار بود، سرمایهگذاران را متقاعد کرده که فلز زرد روند صعودی خواهد داشت.
? با کاهش اونس جهانی طلا، شاخص دلار آمریکا امروز با رشد جزئی در ۱۰۲.۱۹ قرار گرفت. زیرا هنوز اختلاف قابل توجهی بین مسیر نرخ بهره پیش بینی شده توسط بازار و آنچه توسط فدرال رزرو نشان داده شده است وجود دارد. اگر بازار دیدگاه خود را تغییر دهد و بیشتر مطابق با فدرال رزرو حرکت کند، شاخص دلار میتواند رشد پیدا کند. در جای دیگر معاملات خرید سرمایهگذاران مالی سفتهباز برای ششمین هفته متوالی در هفته منتهی به ۱۰ ژانویه افزایش یافت و به کمتر از ۶۲۰۰۰ قرارداد رسید که بالاترین سطح از ماه می ۲۰۲۲ است.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۱.۹۳ درصد افزایش یافت و به ۸۵ دلار در هر بشکه رسید. زیرا سرمایه گذاران در حال بررسی بهبود چشم انداز تقاضا در بزرگترین واردکننده نفت خام چین در برابر احتمال رکود جهانی در سال جاری بودند. آخرین داده ها نشان می دهد که اقتصاد چین در سه ماهه چهارم سالانه ۲.۹ درصد رشد کرده است که بالاتر از انتظارات برای رشد ۱.۸ درصدی است. با این حال، مجمع جهانی اقتصاد، بانک جهانی و شرکت های بزرگ آمریکایی زنگ خطر را در مورد کاهش بالقوه در سال جاری به صدا در می آورند.
نظرسنجی منتشر شده در اجلاس داووس نشان داد که دو سوم اقتصاددانان بخش خصوصی و دولتی انتظار یک رکود جهانی را در سال جاری داشتند و حدود ۱۸ درصد آن را بسیار محتمل می دانند.
? شاخص های سهام ایالات متحده که بازار گستردهتر را دنبال میکنند، در روز سهشنبه پس از بازگشت از تعطیلات کاهش یافتند. زیرا سرمایهگذاران منتظر گزارشهای درآمدی برای سرنخهایی در مورد عملکرد شرکتهای آمریکایی در برابر باد مخالف کلان هستند.
هفته گذشته، جی پی مورگان، بانک آمریکا، سیتی گروپ و ولز فارگو نتایج متفاوتی را در سه ماهه چهارم به دست آوردند، به طوری که بزرگترین بانک های کشور اعدادی بهتر از حد انتظار را گزارش کردند اما هشدارهای مربوط به رکود را صادر کردند.
سرمایه گذاران اکنون منتظر گزارش های بیشتری هستند، از جمله گزارش های مورگان استنلی و گلدمن ساکس.