تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۸ دی ۱۴۰۱
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز تحت تاثیر استعفای صابح آبادی کاهش یافت و به ۴۲۷۵۰ هزار تومان رسید. سکاندار بانک مرکزی، علی صالح آبادی برکنار شد. پیش از برکناری آقای رئیس؛ معاون ارزی او هم به دلیل بالا رفتن نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی در روز چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱ برکنار شده بود.
شنیده ها از فضای بازار ارز امروز پنجشنبه ۸ دی ماه حکایت از تداوم شرایط انتظامی بازار دارد.رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران امروز گفت: با اجرای طرحهای مبارزه با سوداگران و اخلالگران بازار ارز توسط پلیس امنیت اقتصادی در پایتخت، ۹۶ نفر از دلالان ارزی شناسایی و دستگیر شدند. فعالان بازار باور دارند تا زمانی که سطح انتظارات و چشم انداز سیاسی و اقتصادی به مسائل داخلی و بین المللی به حد مطلوبی نرسد اقداماتی مانند ارز پاشی و تغییر مهره های اصلی بانک مرکزی اگر هم باعث کنترل نرخ ارز شود صرفا به عنوان یک مُسکن کوتاه مدت عمل خواهد کرد.
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها وضعیت متعادلی داشتند. به طوری که پیشبینی قیمت بیتکوین ممکن است از نزولی به صعودی تغییر کند، زیرا خط روند صعودی از این ارز دیجیتال در سطح ۱۶۴۵۰ دلار حمایت میکند.
از سمت دادهها در هفته منتهی به ۳۰ دسامبر، تعداد آمریکاییهایی که درخواستهای جدید برای دریافت مزایای بیکاری را ثبت کردند با ۹۰۰۰ افزایش به ۲۲۵ هزار نفر رسید. این رقم مطابق انتظارات بازار، بود و سیگنالهای بازار کار را افزایش داد و به پیشبینیهای تندروانه برای فدرال رزرو همراه با تجدیدنظر صعودی در تولید ناخالص داخلی ایالات متحده کاهش داد.
? در حالی که سرمایه گذاران به ارزیابی چشم انداز افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا ادامه می دهند، طلا روز پنجشنبه پس از مواجهه با نوسانات شدید در جلسات اخیر، حدود ۱۸۱۸ دلار در هر اونس معامله شد. در اوایل ماه دسامبر، فدرال رزرو نرخ بهره را ۵۰ واحد پایه معتدلتر افزایش داد، اما نشان داد که نرخ پایانه میتواند در سال آینده به ۵.۱ درصد برسد، بالاتر از آنچه بازارها پیشبینی میکردند. در همین حال، آخرین دادهها نشان داد که قیمتهای اصلی PCE ایالات متحده، معیار تورم ترجیحی بانک مرکزی، مطابق با پیشبینیهای بازار، به پایینترین حد در چهار ماه گذشته یعنی ۴.۷ درصد در ماه نوامبر کاهش یافته اند.
? شاخص دلار در معاملات امروز با رشد اونس به ۱۰۳ کاهش یافت، زیرا با توجه به نگرانیهای فزاینده مبنی بر اینکه بازگشایی چین به اقتصاد جهانی فشارهای تورمی وارد میکند و منجر به افزایش آلودگی در سراسر جهان میشود، احتیاط بازار را تقویت کرد.
دلار آمریکا همچنین تحت حمایت چشمانداز فدرال رزرو قرار دارد و انتظار میرود بانک مرکزی علیرغم ریسکهای اقتصادی، سیاستهای خود را سختتر کند. شاخص دلار پس از رسیدن به بالاترین رقم در ۲۰ سال اخیر یعنی تقریباً ۱۱۵، در ماه سپتامبر، نزدیک به ۱۰ درصد از دست داده است، اما در سال جاری تا کنون حدود ۹ درصد افزایش یافته است زیرا کمپین انقباض تاریخی فدرال رزرو برای مبارزه با تورم باعث افزایش ارزش پول شده است.
? بهای نفت برنت امروز ۰.۷۵ درصد کاهش یافت و به ۸۲ دلار در هر بشکه کاهش یافت، که به دلیل نگرانیهای فزاینده مبنی بر اینکه پایان سیاست صفر چین برای مقابله با کووید (کووید) میتواند منجر به افزایش موارد در سراسر جهان و ایجاد محدودیتهای جهانی شود، ضررهای جلسه قبل را افزایش داد. ایالات متحده اعلام کرد که مسافران هوایی از چین را ملزم می کند که تست ویروس منفی نشان دهند، در حالی که ایتالیا اعلام کرد که ورودی های این کشور آسیایی را آزمایش خواهد کرد و گزارش داد که تقریبا نیمی از مسافران دو پرواز از چین به میلان مثبت شده اند. چشم انداز انقباض بیشتر پولی و رکود احتمالی در سال آینده نیز همچنان بازارهای کالایی را در برگرفته است.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ با افت ۰.۹۴ درصدی به ۲۶۰۹۴ واحد رسید و برای دومین جلسه متوالی کاهش یافت و همه بخش ها در افت شرکت کردند. سهام ژاپن همچنین یک شبه ضرر در وال استریت را دنبال کرد زیرا سرمایه گذاران از پایان سیاست چین در برابر کووید صفر نگران بودند. سهام مرتبط با مصرف کننده با زیان شدید همراه شدند. سایر شاخص های سنگین وزن نیز کاهش یافتند.