پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
- ۲:۱۴ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? دلار امروز با قدرت خریداران و افزایش انتظارات آرایش صعودی به خود گرفت و در ۳۹۶۲۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. این در شرایطی است که رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران دیشب  با انتشار توییت بر معاملات پشت خطی بازار اثر گذاشت او پس از اعلام آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات احیای برجام اعلام کرد که آخرین امید جمعی برای احیای کامل برجام از بین رفته است. انتشار توییت مالی باعث شد فشار بازار ارز که با توییت بورل افتاده بود به بالا برگردد.
جو بایدن هم گفته برجام مرده اما نمی‌توانیم آن را اعلام کنیم. از سوی دیگر کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا دیشب  اعام کرد در حال حاضر هیچ پیشرفتی در مورد توافق هسته‌ای ایران وجود ندارد و هیچ پیشرفتی در آینده نزدیک نیز انتظار نمی‌رود به دست آید. ایالات متحده از گفتگوهای اتحادیه اروپا با ایران در مورد طیف گسترده‌ای از موضوعات استقبال می‌کند؛ اما توافق هسته‌ای در حال حاضر اولویتی برای ایالات متحده نیست.

? بازار رمزارزها امروز با نوسانات منفی همراه شدند به طوری که بیت کوین، بزرگ‌ترین رمزارز بازار، در ۲۴ ساعت اخیر ۰.۵۶ درصد افت کرده و حوالی ۱۶۷۸۸ دلار معامله می‌شود.
شرکت Auros Global، شرکت معاملاتی و بازارساز رمزارزها، روز سه شنبه اعلام کرد که به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازسازی بدهی‌های معوق به وام دهندگان، ماه گذشته با درخواست این شرکت در زمینه «لیکوئیدشن موقت» از دادگاهی در جزایر ویرجین بریتانیا موافقت شده است.

? طلا روز چهارشنبه به ۱۸۱۶ دلار در هر اونس رسید و در نزدیکی بالاترین سطح خود در ۶ ماه گذشته قرار گرفت که عمدتاً از ضعف اخیر دلار در پی حرکت غیرمنتظره بانک مرکزی ژاپن سود برد. این فلز همچنین به دلیل ترس از اینکه انقباض بیشتر پولی از سوی فدرال رزرو می تواند بزرگترین اقتصاد جهان را در سال ۲۰۲۳ وارد رکود کند، تقویت شد. برخی از تحلیلگران حدس می زنند که رکود شدید اقتصادی در ایالات متحده در سال آینده می تواند فدرال رزرو را مجبور به تغییر سیاست زودتر از موعد کند. با این حال، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو هفته گذشته گفت که بانک مرکزی علیرغم خطرات اقتصادی، افزایش نرخ بهره را در سال آینده افزایش خواهد داد.

? شاخص دلار در روز چهارشنبه روی مرز ۱۰۴ قرار گرفت، و مقداری از پایین ترین رقم شش ماهه که در ۱۴ دسامبر ثبت شد فاصله گرفت و زیان های هفته پس از افزایش غیرمنتظره بانک مرکزی ژاپن حد بالایی  خود در دولت ۱۰ ساله را کاهش داد. حرکت BOJ برای تشدید سیاست‌ها، زودتر از حد انتظار انجام شد و منعکس‌کننده فشار مداوم بانک‌های مرکزی بزرگ برای تشدید سیاست‌های پولی و حمایت از ارزهای محلی خود در برابر دلار بود.
دلار آمریکا همچنین با این نگرانی مواجه شد که رکود اقتصادی آتی می تواند فدرال رزرو را از نگه داشتن نرخ های بهره در سطوح بالاتر در پیش بینی هفته گذشته FOMC برای مهار تورم باز دارد.

? پس از گزارش صنعت که نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۳.۱ میلیون بشکه کاهش یافته است، که بیش از پیش بینی ها برای کاهش ۰.۲ میلیون بشکه ای و در مقایسه با تولید ۷.۸ میلیون بشکه ای هفته قبل بود ۳ درصد افزایش یافت و به ۸۲ دلار رسید. طبق گزارش بلومبرگ، محموله‌های نفت خام دریایی روسیه نیز در اولین هفته آخرین تحریم‌های گروه ۷ سقوط کرد، در حالی که شرکت TC Energy Corp بازگشت کامل خط لوله کیستون خود را یک هفته به تعویق انداخت. در جاهای دیگر، قیمت نفت به دلیل تقویت چشم‌انداز تقاضا در بزرگترین واردکننده نفت خام چین، تقویت شد، زیرا به نظر می‌رسد این کشور قصد دارد به سیاست سختگیرانه‌اش برای مقابله با کووید صفر پایان دهد و اقدامات حامی رشد بیشتری را با محوریت احیای مصرف انجام دهد. در همین حال، سرمایه‌گذاران محتاط هستند زیرا انتظار می‌رود بانک‌های مرکزی بزرگ سیاست‌های خود را سخت‌تر کنند و خطر کندی اقتصاد جهانی در سال آینده را افزایش دهند.

? شاخص Nikkei ۲۲۵ امروز ۰.۶۸ درصد کاهش یافت. افزایش فروش شدید ناشی از تغییر سیاست غیرمنتظره از سوی بانک مرکزی ژاپن بر بازار ها تاثیر گذاشت. حرکت BOJ برای تشدید سیاست زودتر از حد انتظار انجام شد و منعکس کننده فشار مداوم بانک های مرکزی در سراسر جهان برای بالا بردن نرخ بهره بود. سهام فناوری با زیان قابل توجهی همراه بودند.

? شاخص شانگهای کامپوزیت ۰.۱۷ درصد کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح سه هفته‌ای خود ادامه داد.
سرمایه گذاران همچنین به هضم آخرین اقدامات حامی رشد دولت چین در تلاش برای تقویت اقتصاد ادامه دادند، اگرچه نگرانی ها در مورد شیوع مجدد کووید همچنان بر بازار فشار می آورد. سهام بخش مراقبت‌های بهداشتی و فناوری نیز رشد قابل توجهی از افت بیشتر شاخص جلوگیری کردند.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز مثبت بودند به طوری که داوجونز ۱.۶۴ درصد افزایش یافتند، زیرا سرمایه‌گذاران از افت شدید در اوایل این جلسه برای باز کردن موقعیت‌های جدید استفاده کردند. با کاهش بازدهی خزانه داری اشتها را برای سهام های فناوری و سایر سهام بالا برد. نگرانی ها مبنی بر اینکه افزایش شدید نرخ بهره می تواند اقتصاد ایالات متحده را وارد رکود کند، احساسات مبهم باقی ماند. آخرین داده ها نشان می دهد که مجوزهای ساختمانی در ماه نوامبر ۱۱.۲ درصد سقوط کرده است که قابل توجه ترین کاهش ماهانه از زمان ضربه ناشی از همه گیری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن