پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
- ۱۰:۱۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? بازار رمزارزها امروز هم جهت با بازار سهام مثبت شدند به طوری که بیت کوین، بزرگ‌ترین رمزارز بازار، در ۲۴ ساعت گذشته ۱.۲۴ درصد رشد کرد و حوالی ۱۶۸۲۴ دلار معامله می‌شود. معامله‌گران همچنان در مورد پیام بانک مرکزی آمریکا در هفته گذشته مبنی بر این که سیاست‌های انقباضی‌تر باقی می‌مانند تا زمانی که نرخ بهره به اندازه کافی محدوده کننده باشد تا تورم را پایین‌ بیاورد نگران هستند.

? دلار امروز در بازار آزاد با فشار فروش همراه شد و با بازگشت به کانال ۳۸ هزار تومان در ۳۸۹۰۰ تومان به معاملات خود پایان داد. امروز جورف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی در توئیتر پس از دیدار با وزیر امور خارجه ایران نوشت: توافق کردیم که باید ارتباطات را باز نگه داریم و برجام را بر اساس مذاکرات وین احیا کنیم.
محمد مرندی درباره برجام گفته دو طرف به توافق بسیار نزدیک هستند. اظهارات مرندی در حالی است که از سوی دیگر مقامات آمریکایی بارها اعلام کرده اند  که موضوع برجام از دستور کار دولت بایدن خارج شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان هم  در تازه ترین اظهارنظر خود گفت، در حال حاضر گفت‌وگو با ایران در زمینه احیای برجام در دستور کار قرار ندارد.
از طرفی در شرایط فعلی یک بیانیه از سوی تروئیکا اروپا علیه ایران صادر شده توجه معامله گران دلار را به خود جلب  کرده است. نمایندگان کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان در سازمان ملل بعد از نشست شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ بیانیه‌ای مشترک علیه ایران صادر کردند. آنها در این این بیانیه‌ خواستار توقف فعالیت‌های موشکی و عقب‌گرد برنامه هسته‌ای ایران شدند.

? در معاملات امروز، با خروج پول حقیقی از نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز، شاخص کل کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد را از دست داد. و ۸۸۱۳ هزار واحد کاهش یافت.
در همین حال شاخص هم‌وزن ۰.۲۰ درصد کاهش یافت.
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۹۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فارس اختصاص داشت. امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۱۸ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۵ هزار و ۵ میلیارد تومان رسید. نمادهای فولاد، شستا و فملی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

? در حالی که سرمایه گذاران به ارزیابی چشم انداز تورم و نرخ بهره ادامه دادند، بهای اونس جهانی طلا ۱.۷۲ درصد افزایش یافت و به ۱۸۱۸ دلار رسید. افت شاخص دلار به تقویت اونس کمک کرد. در همین حال، پس از اینکه فدرال رزرو نرخ های بهره را با ۵۰ واحد پایه معتدل تر افزایش داد، اما نشان داد که نرخ پایانه ممکن است در سال آینده به ۵.۱ درصد برسد، بالاتر از حد انتظار بازارها.
سرمایه گذاران اکنون منتظر گزارش های اقتصادی بیشتر ایالات متحده در این هفته هستند که می تواند سرنخ های بیشتری را در مورد مسیر احتمالی افزایش نرخ بهره فدرال رزرو ارائه دهد و شاخص قیمت PCE در روز جمعه در کانون توجه قرار گیرد.

? پس از تغییر موضع جدید بانک مرکزی ژاپن و گسترش دادن محدوده نوسان بازده اوراق ۱۰ ساله دولتی ژاپن از ۰.۲۵٪ به ۰.۵،٪ شاهد قوت گرفتن شدید ین در بازار بودیم که موجب ضعف دلار شد به طوری که شاخص دلار به ۱۰۳ رسید. کرودا(رئیس بانک مرکزی ژاپن) در آخرین روزهای ریاست خود اقدامی در جهت تغییرات اساسی در سیاست‌های پولی ژاپن نخواهد کرد و در کنفرانس خبری خود نیز به آن اشاره کرد! ضعف دلار ناشی از این حرکات قابل برگشت خواهد بود در حالی که بازده اوراق ۱۰ ساله دولتی ژاپن به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۵ رسیده‌است.

? بهای نفت برنت امروز سودهای خود را از دست داد و با کاهش ۱.۶ درصدی به ۷۸ دلار در هر بشکه کاهش یافت، زیرا خوش‌بینی تقاضا ناشی از بازگشایی اقتصادی چین، واردکننده بزرگ نفت خام، نتوانست بر نگرانی‌ها نسبت به کاهش پیش‌بینی‌شده اقتصاد جهانی در سال آینده غلبه کند. از طرفی سقف قیمت اعمال شده توسط گروه هفت و اتحادیه اروپا بر نفت روسیه نیز تاکنون نتوانسته است جریان نفت را مختل کند و روسیه اقدامات بیشتری را در پاسخ به سقف در نظر گرفته است.
در همین حال، سرمایه‌گذاران در مورد افزایش ریسک‌های رکود جهانی در سال آینده محتاط هستند، زیرا بانک‌های مرکزی بزرگ در بحبوحه تعهد خود به کاهش تورم، چشم‌اندازی تندروانه‌تر از آنچه بازارها پیش‌بینی می‌کردند، نسبت به سیاست‌ها نشان دادند.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت امروز ۱ درصد کاهش پیدا کرد و به زیر ۳۱۰۰ واحد رسید، زیرا ترس از رکود جهانی و عدم اطمینان اقتصادی داخلی بر احساسات تأثیر گذاشت.
چین پس از لغو سریع محدودیت‌های سختگیرانه ویروس، با تحت الشعاع قرار دادن سیاست‌های جدید تعهدات مقامات برای تقویت اقتصاد، همچنان با افزایش موارد ابتلا به کووید دست و پنجه نرم می‌کند. در همین حال، بانک خلق چین نرخ‌های وام‌دهی معیار خود را در روز سه‌شنبه برای چهارمین ماه متوالی بدون تغییر نگه داشت، اگرچه تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که تسهیلات پولی بیشتر برای حمایت از اقتصاد انجام شود.

? شاخص سهام نیکی ژاپن امروز با ۲.۴۶ درصد کاهش به ۲۶۵۶۸ واحد رسید. همانطور که انتظار می رفت، بانک ژاپن (BoJ) نرخ بهره کوتاه مدت کلیدی خود را در ۰.۱- درصد و بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله در حدود ۰ درصد در نشست دسامبر خود، همانطور که انتظار می رفت، حفظ کرد. همزمان، بانک مرکزی در بحبوحه تلاش‌ها برای بهبود عملکرد بازار و تشویق شکل‌گیری نرم‌تر کل منحنی بازده، دامنه تحمل کنترل منحنی بازده خود را تغییر داد. هیئت مدیره گفت که دامنه ۱۰ ساله دولت را گسترش خواهد داد. نرخ سالانه CPI نیز احتمالا تا پایان سال ۲۰۲۲ قبل از کاهش در اواسط سال مالی ۲۰۲۳ افزایش خواهد یافت.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز در دامنه مثبت قرار گرفتند به طوری که داوجونز ۰.۴۹ درصد افزایش یافت. نگرانی ها مبنی بر اینکه افزایش شدید نرخ بهره می تواند اقتصاد ایالات متحده را وارد رکود کند، احساسات مبهم باقی ماند. آخرین داده ها نشان می دهد که مجوزهای ساختمانی در ماه نوامبر ۱۱.۲ درصد سقوط کرده است که قابل توجه ترین کاهش ماهانه از زمان ضربه ناشی از همه گیری است.
پس از یک افزایش بزرگ دیگر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه گذشته، تورم نشانه‌های کاهش بیشتری را در نوامبر نشان داد، زیرا قیمت‌ها تنها ۰.۱ درصد نسبت به اکتبر و ۷.۱ درصد نسبت به نوامبر ۲۰۲۱ افزایش یافت. این پایین‌ترین میزان از دسامبر ۲۰۲۱ است. تورم هسته سال به سال نیز به ۶.۰ درصد رسید که اندکی کمتر از رقم ۶.۳ درصدی اکتبر بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن