پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴
- ۱۰:۴۱ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? دلار امروز در بازار آزاد همچنان روند صعودی داشت به طوری که برای ساعاتی در کانال ۳۶ هزار تومان معامله شد. معامله گران باور دارند نرخ دلار در واکنش به افزایش سطح تنش های کشورهای غربی و ایران آرایش صعودی به خود گرفته است. اتحادیه اروپا روز گذشته  ۳۲ شخص و نهاد ایرانی را تحریم کرد. دولت انگلیس  نیز روز دوشنبه از اعمال تحریم علیه ۲۴ شخص و نهاد مرتبط با ایران به دلایل حقوق بشری خبر داد.
همچنین رابرت مالی گفته دیگر تمرکزآمریکا بر روی توافق هسته‌ای نیست و در حال حاضر واشنگتن به سیاست تحریم و فشار علیه جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز گفته آمریکا در کنار متحدان و شرکایش  ایستاده و از طریق تحریم و دیگر روش‌ها، به حسابرسی درخصوص کسانی که مسئول بدرفتاری هستند خواهد پرداخت.

? پس از دو روز نزول، شاخص کل بورس حمایت شد و ۲۲۵۰ هزار واحد افزایش یافت و به ۱ میلیون و ۴۱۰ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز ۰.۲۴ درصد افزایش یافت. در مجموع معاملات سه‌شنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای ششمین روز متوالی منفی شد و ۲۷۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شبندر بود.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۱ هزار و ۵۲۳ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۶ هزار و ۲ه میلیارد تومان بود که ۵۲ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد. امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۱۱ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۳۳۷ میلیارد تومان رسید. نمادهای خودرو، بفجر و وغدیر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

? اونس جهانی طلا امروز با رشد جزئی در ۱۷۷۲ دلار در هر اونس قرار گرفت. بازارهای مالی به دلیل نشانه‌هایی از کاهش تورم در ایالات متحده تحریک شده‌اند. شاخص قیمت مصرف کننده اکتبر (CPI) با سرعت سالانه ۷.۷ درصد افزایش یافت که بسیار کمتر از ۸ درصد پیش بینی شده توسط بازار یا رکورد ۹.۱ درصد از ژوئن گذشته بود. سرمایه گذاران در بحبوحه گمانه زنی ها مبنی بر اینکه فدرال رزرو آمریکا در نشست آتی خود در دسامبر روی سیاست های پولی متمرکز خواهد شد، متمرکز شده اند.

? زمانی که شاخص قیمت تولیدکننده اکتبر در ۸.۰ درصد در مقایسه با ۸.۳ درصد مورد انتظار منتشر شد، شاخص دلار ۰.۴۶ درصد کاهش یافت. این نشانه دیگری بود که تورم به اوج خود رسیده است و فدرال رزرو نیازی به افزایش نرخ بهره بیشتر از ۵ درصد ندارد. به ندرت پیش می‌آید که گزارش PPI بازارها را جابجا کند، مخصوصاً وقتی بعد از گزارش CPI منتشر شود. این امر فقط نشان می‌دهد که بازار چقدر روی داده‌های اقتصادی متمرکز است و این تمرکز تغییر نخواهد کرد؛ زیرا هم بازار و هم فدرال رزرو تلاش می‌کنند بفهمند رشد و تورم به کجا می‌رود.

? بهای نفت برنت امروز در ۹۳ دلار باقی ماند، این در حالی است که چشم‌انداز ضعیف تقاضا بر نشانه‌های کاهش عرضه در زمستان غلبه کرده است. اوپک پیش‌بینی رشد تقاضای جهانی نفت برای سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ را با اشاره به چالش‌های اقتصادی فزاینده مانند تورم بالا، افزایش نرخ‌های بهره و اختلالات زنجیره تامین کاهش داد. سرمایه‌گذاران همچنین به نگرانی در مورد شیوع مجدد کووید در چین، واردکننده بزرگ نفت خام، که احتمال بازگشایی اقتصادی را نامطمئن‌تر می‌کند، و همچنین افزایش دلاری که توسط اظهارات تندرو فدرال رزرو حمایت شده است، ادامه دادند.

? شاخص Nikkei ۲۲۵ امروز با رشد جزئی همراه شد و برخی از زیان های جلسه قبل را جبران کرد، حتی پس از اینکه داده ها نشان داد اقتصاد ژاپن به طور غیرمنتظره در سه ماهه سوم به دلیل فشار تورم جهانی منقبض شده است و ین ضعیف هزینه های واردات را افزایش داد. در همین حال، سرمایه گذاران به ارزیابی چشم انداز نرخ های آمریکا پس از سیگنال های متفاوت از سوی فدرال رزرو ادامه دادند.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز وضعیت یکسانی نداشتند و داوجونز در برابر دو شاخص دیگر کاهش یافت. امروز شاخص قیمت تولیدکننده ایالات متحده در اکتبر، ۰.۲ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت که مشابه با افزایش ۰.۲ درصدی کاهش‌یافته در سپتامبر و کمتر از پیش‌بینی ۰.۴ درصدی بازار بود. قیمت کالاها ۰.۶ درصد افزایش یافت، که بزرگترین پیشرفت از زمان افزایش ۲.۲ درصدی در ژوئن، که عمدتاً به دلیل افزایش ۵.۷ درصدی قیمت بنزین بود.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت امروز با ۱.۶۴ درصد افزایش به ۳۱۳۴ واحد رسید، و به سمت بالاترین سطح خود در تقریباً دو ماه گذشته حرکت کرد. سهام فناوری پیشتاز رشد شاخص بودند. سرمایه گذاران همچنین دیدار شی جین پینگ رئیس جمهور چین و جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در اندونزی را ارزیابی کردند که آنها خواستار کاهش تنش بین دو اقتصاد بزرگ جهان شدند. علاوه بر این، سهام چین با وجود مجموعه ای از داده های اقتصادی ناامید کننده داخلی که توسط ارقام تولید صنعتی و فروش خرده فروشی که انتظارات در اکتبر را از دست دادند، برجسته شد، پیشرفت کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن