تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.
? قیمت دلار امروز هم در بازار آزاد فزایشی بود و در ۳۵۸۷۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. زیرا افزایش سطح تنش های هسته ای و احتمال صدور قطعنامه علیه ایران بر انتظارات تاثیر گذاشته است.
از طرفی هم بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قبل از آغاز نشست وزرای خارجه این اتحادیه در بروکسل گفت در آستانه افزایش تحریمها علیه ایران هستند .بورل همچنین گفته برجام در بن بست است و ما امروز بسته جدید تحریمهای ایران را تایید میکنیم.
امانوئل مکرون،رئیسجمهور فرانسه هم در اظهارنظری مدعی شده وضعیت سیاسی کنونی در ایران، احتمال توافق با تهران در مذاکرات احیای برجام را سست کرده است. مکرون گفته من فکر نمیکنم که توافق هستهای با ایران قابل احیا باشد و به چارچوب جدیدی نیاز دارد.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۱۰۹۶۵ هزار واحد کاهش یافت و به ۱ میلیون و ۴۰۸ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز ۰.۷۵ درصد کاهش یافت. نمادهای بزرگ و صادرات محور بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل داشتند. امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۷۴۵ میلیارد تومان رسید. ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز متوالی منفی شد و ۶۷۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بیشترین رقم در ۱۲ روز کاری اخیر است.
? بازار رمز ارزها امروز نیز نوسانات محدودی داشتند و بیت کوین حدود ۱۶،۵۵۲ هزار دلار معامله میشود و از پایین ترین سطح ۲ سال اخیر یعنی ۱۵۵۰۰ دلار در هفته قبل بهبود یافت، زیرا صرافی های اصلی ارزهای رمزنگاری شده برای رفع نگرانی سرمایه گذاران در مورد سقوط دومینوی صنعت پس از نکول FTX Sam Bankman-Fried اقدام کردند. بایننس، بزرگترین صرافی دیجیتال جهان، و رقبای کوچکتری مانند Crypto.com، OKX و Deribit متعهد شدهاند که شواهدی را منتشر کنند که نشان میدهد بودجه کافی برای پوشش بدهیهای مشتریان خود را دارند.
علاوه بر این، Changpeng Zhao، مدیرعامل بایننس گفت که در حال ایجاد صندوقی برای کمک به پروژههای بالقوه قابل اعتماد با مشکلات نقدینگی است. با این حال، با توجه به آخرین تحولات در میان FTX و شرکت تجاری Alameda Research، انتظار میرود که نوسان همچنان بالا بماند.
? بهای اونس جهانی طلا در نخستین روز معاملاتی هفته تقریبا در ۱۷۷۲ دلار ثابت ماند، بعد از اعلام هاوکیشترین اعضا فدرال رزرو مبنی بر کاهش سرعت افزایش نرخ بهره و توجه بر روی نرخ ترمینال، بازار به دنبال افزایش ۲ پلهای نرخ بهره در جلسه ماه دسامبر است. و بازار نرخ ترمینال را در زیر ۵ درصد میبیند، همین عامل موجب امیدواری معامله گران به هاوکیش شدن اقدامات فدرال رزرو شده است.
? پس از آنکه کریستوفر والر، رئیس فدرال رزرو آمریکا به سرمایه گذاران نسبت به خوشبین بودن بیش از حد نسبت به یک گزارش تورم هشدار داد و گفت که بانک مرکزی با علاقه «هنوز راه هایی برای رفتن دارد»، شاخص دلار به ۱۰۶ در روز دوشنبه افزایش یافت. والر اذعان داشت که فدرال رزرو ممکن است سرعت افزایش نرخ را در جلسات آتی کاهش دهد، اما تاکید کرد که بازارها باید به جای سرعت هر حرکت، روی نرخ پایانی تمرکز کنند. در همین حال، پس از آنکه دادههای تورمی ضعیفتر از حد انتظار، ادعای کمپین انقباضی کمتر فدرال رزرو را تقویت کرد، شاخص دلار هفته گذشته حدود ۴ درصد از دست داد.
? بهای نفت برنت امروز ۲.۵۴ درصد کاهش یافت و به ۹۳ دلار رسید. سازمان کشورهای صادرکننده نفت چشم انداز رشد اقتصاد جهانی خود را برای امسال و سال آینده بدون تغییر به ترتیب ۲.۷ درصد و ۲.۵ درصد اعلام کرد. اوپک در گزارش ماهانه بازار نفت در ماه نوامبر که روز دوشنبه منتشر شد، خاطرنشان کرد که چشم انداز بزرگ ترین اقتصادهای جهان مانند ایالات متحده، اتحادیه اروپا، چین و روسیه در مقایسه با گزارش اکتبر بدون تغییر باقی مانده است. اوپک در گزارش خود به این نتیجه رسید که چالشهایی مانند تورم بی سابقه و تشدید سیاست پولی از سوی بانکهای مرکزی در سرتاسر جهان همچنان در کانون توجه قرار دارد و در عین حال به خطرات مرتبط با بیماری همهگیر در بازارهایی مانند چین اشاره کرد.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز با رشد کمی همراه شدند، داو جونز با ۰.۳۶ درصد افزایش معامله شد. زیرا سرمایهگذاران در انتظار انتشار سود در حین ارزیابی مجدد چشمانداز سیاستهای پولی بودند.
اکنون توجه به هفتهای شلوغ از نتایج سه ماهه خردهفروشان بزرگ، معطوف شده، که بینشهایی را در مورد نحوه برخورد مصرفکنندگان آمریکایی با بادهای مخالف کلان ناشی از تورم و نرخهای بهره بالاتر ارائه میدهد. در همین حال، انتظارات تورمی مصرف کننده ایالات متحده برای سال پیش رو پس از سه ماه متوالی کاهش رشد، در اکتبر سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد افزایش یافت.
? شاخص شانگهای کامپوزیت ۰.۱۳ درصد کاهش یافت و به ۳۰۸۳ واحد رسید، این افت پس از صدور دستورالعمل های گسترده چین برای تقویت بخش املاک خود در آخر هفته و کاهش برخی محدودیت های کووید در هفته گذشته، اتفاق افتاد. این در حالی بود که در جلسات گذشته بازارها نسبت به چشمانداز رشد چین خوشبینتر شده بودند، و مقامات هشدار دادند که توجه خود را به سمت حمایت از دومین اقتصاد بزرگ جهان معطوف کردهاند.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ امروز ۱.۰۶ درصد کاهش یافت و پس از افزایش شدید روز جمعه که ناشی از دادههای تورم پایینتر از حد انتظار ایالات متحده بود، اتفاق یافت. گروه SoftBank غول سرمایهگذاری فناوری، پس از اینکه بازوی Vision Fund زیان سه ماهه بزرگی را به دلیل شکست فناوری جهانی به ثبت رساند، بیش از ۹ درصد کاهش یافت. سایر شاخص های سنگین وزن نیز کاهش یافتند.