پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
- ۱۰:۱۵ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل وضعیت روزانه بازارهای مالی پرداخته شده است.

? پس از انتشار داده‌های تورمی آمریکا و ناامید شدن سرمایه‌گذاران از بهبود تورم، دارایی‌های ریسکی سقوط کردند و امروز نیز رمز ارزها قرمز پوش بودند. داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) ماه اوت ۸.۳٪ منتشر شد در حالی که انتظارات برای آن ۸.۱٪ بودند. بیت کوین در واکنش به این خبر سقوط ۵ درصدی داشت. دومین رمزارز بزرگ بازار پیش از بروز رسانی مهم مرج که انتظار می‌رود در ۱۵ سپتامبر انجام شود، ریزشی را تجربه کرد.
ابزار CME FedWatch که برای ارزیابی احتمالات حرکت نرخ بهره FOMC استفاده می‌شود، اکنون احتمال ۸۲ درصدی را پیش‌بینی می‌کند که نرخ بهره ۰.۷۵٪ در جلسه آتی فدرال رزرو افزایش خواهد یافت. روز دوشنبه ۹% احتمال می‌رفت که نرخ بهره ۰.۵۰% افزایش یابد که در روز سه‌شنبه این احتمال به صفر رسید. بازارها در حال حاضر ۱۸% احتمال می‌دهند که نرخ بهره ۱% افزایش یابد.

? قیمت دلار امروز مقداری عقب نشینی کرد و در ۳۱۵۰۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد، معامله گران امروز نتایج جلسه شورای حکام را بررسی کردند. در جلسه شورای حکام آژانس درباره ایران امروز  بدون قطعنامه پایان یافت. موضوعی که در این چند روز اخیر یکی از محرک های افزایش قیمت دلار در تهران بود. 
نماینده روسیه در نهادهای بین‌المللی در این باره گفت: بحث بر سر راستی‌آزمایی و نظارت در ایران در دور فعلی نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایان یافت. هیچ قطعنامه یا تصمیمی اتخاذ نشد. فقط تبادل دیدگاه صورت گرفت. 
یکی از خبر های مهم بازار ارز امروز  این بود که به نظر می رسد ایالات متحده برای رئیس جمهور ایران جهت شرکت در جلسه سازمان ملل ویزا صادر کرده است.

? شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز ۴۰۲۷ هزار واحد افت کرد و به رقم ۱ میلیون و ۳۸۹ هزار واحد رسید. در همین حال شاخص هم‌وزن افت جزئی ۰.۰۹ صدم درصدی را به ثبت رساند که نشان از وضعیت بهتر نمادهای کوچک بازار داشت.
تحلیلگران تکنیکی سطح یک میلیون و ۳۹۰ هزار واحد را مرز حمایت شاخص می‌دانند که ممکن است موجب برگشت شاخص شود. از سوی دیگر بن بست در مذاکرات و رشد قیمت دلار انتظارات تورمی را افزایش داده است.
نمادهای فارس، کگل و وپاسار بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

? در حالی که در پی انتشار داده‌های قوی تورم آمریکا، طلا ریزش را تجربه کرد امروز با کاهش ۰.۲۸ درصدی به زیر ۱۷۰۰ دلار رسید. استراتژیست‌های کردیت سوئیس عقیده دارند که افت قیمت پایین‌تر از ۱۶۹۱/۱۶۷۶ دلار، ریسک‌های نزول بیشتر را حداقل در ۱ تا ۳ ماه آینده افزایش می‌دهد.
به گفته این تحلیل‌گران: ما همچنان تاکید می‌کنیم که تثبیت قیمت زیر محدوده ۱۶۹۱-۱۶۷۶ برای کامل کردن الگوی سقف دو قلو کاقی خواهد بود و این امر ریسک‌ها را برای نزولی بیشتر قیمت افزایش می‌دهد.
همچنین در صحبت اعضای فدرال رزرو علاوه بر اینکه انتظار داشتند در مسیر کاهش تورم، سیگنال‌های متضادی منتشر شود، عنوان شد که بیشترین سهم کاهش در نرخ تورم به سال ۲۰۲۳ موکول خواهد شد.

? شاخص دلار آمریکا در معاملات امروز پس از صعود بیش از ۱ درصدی روز گذشته ۰.۶۷ درصد کاهش یافت و در ۱۰۹.۱۸ قرار گرفت. طبق داده‌ها شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه اوت ۰.۱ درصد افزایش یافت و قیمت بنزین در ماه ۱۰.۶ درصد کاهش یافت که به کنترل تورم کمک کرده است. بیشترین کاهش در تورم ماه اوت به دلیل انرژی و بیشترین افزایش مربوط به مسکن بوده است. آمریکایی‌ها در مصرف بنزین صرفه‌جویی کردند، اما تقریباً برای هر چیز دیگری در ماه اوت بیشتر پرداخت کردند.
تغییرات ماهانه شاخص قیمت تولید کننده مطابق انتظارات ۰.۱- ٪ اعلام شد تغییرات سالانه نیز به انتظارات بازار نزدیک بودند.

? بهای نفت برنت پس از مواجهه با نوسانات شدید در جلسه قبل پس از انتشار داده‌های تورم آمریکا، تحت حمایت چشم‌انداز تقاضا از سوی اوپک ۱.۳۹ درصد افزایش یافت و در ۹۴ دلار قرار گرفت.
اوپک در گزارش ماهانه خود که روز سه شنبه منتشر شد، اعلام کرد که تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۲ به میزان ۳.۱ میلیون بشکه در روز و در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲.۷ میلیون بشکه در روز افزایش می یابد و پیش بینی های قبلی برای رشد پایدار را تکرار می کند زیرا اقتصادهای بزرگ با وجود چندین باد مخالف کلان انعطاف پذیر باقی مانده اند.
در همین حال، سرمایه گذاران محتاط ماندند زیرا گزارش تورم داغ ایالات متحده گمانه زنی ها درباره واکنش تهاجمی تر فدرال رزرو را افزایش داد، که می تواند تقاضای کلی را بیشتر کاهش دهد. از طرفی محدودیت‌های ادامه‌دار کووید-۱۹ چین، واردکننده بزرگ نفت خام، در حال کم شدن هستند.

? هر سه شاخص عمده سهام ایالات متحده در معاملات امروز با رشد جزئی در دامنه مثبت قرار گرفتند. زیرا سرمایه‌گذاران گزارش تورم پرفروش روز سه‌شنبه ایالات متحده را هضم کردند، که به شرط‌بندی‌های شدیدتر فدرال رزرو دامن زد.
گزارش شاخص قیمت مصرف کننده وزارت کار نشان داد که CPI ماهانه به طور غیرمنتظره ای ۰.۱ افزایش یافت، در مقابل انتظار تحلیلگران برای انقباض ۰.۱٪ ، و نرخ سالانه تنها به ۸.۳٪ کاهش یافت، که کمتر از حد انتظار بود.
انتشار داغ تورم چشم‌انداز موضع تهاجمی‌تر فدرال رزرو را افزایش داد و سرمایه‌گذاران در بازار آتی اکنون شانس ۳۰ درصدی را روی ۱۰۰ واحد پایه قرار می‌دهند. در همین حال، گزارش دیگری نشان داد که قیمت های تولیدکننده در ایالات متحده برای دومین ماه در میان کاهش قیمت انرژی کاهش یافته است.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت ۰.۸ درصد سقوط کرد و به ۳۲۳۸ واحد رسید ردیابی سقوط سهام جهانی را دنبال کرد، زیرا داده های بالاتر از انتظار تورم ایالات متحده نگرانی ها در مورد تهاجمی تر را برانگیخت.
افزایش نرخ بهره فدرال رزرو سهام سرزمین اصلی به دلیل بادهای مخالف کلان جهانی و نگرانی‌های اقتصادی داخلی، که عمدتاً ناشی از سیاست سختگیرانه صفر کووید بود، به مشکل ادامه دادند.
این تحرکات همچنین حتی پس از آن انجام شد که آخرین داده‌های تورم چین از تعصب کاهشی حمایت کرد، در حالی که مقامات مکرراً اعلام کردند که سیاست‌های بیشتری را برای تثبیت اقتصاد آسیب‌دیده کووید در آن اعمال خواهند کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن