تحلیل بازارهای مالی امروز جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? بازار رمزارزها روز آخر هفته را بدون نوسان چندانی به پایان میرساند. بیت کوین در محدوده ۲۸،۳۴۱دلار و اتریوم با رشد ۲.۹۷ درصدی در محدوده ۱۸۲۵ دلار معامله میشوند. همانطور که Kaiko در اوایل این هفته اشاره کرد، پس از بازگرداندن کارمزدهای معاملاتی بایننس، معاملات بیت کوین به پایین ترین سطح خود در هشت ماه گذشته رسیده است. این مسئله در کنار مشکلات نقدینگی فعلی که بیت کوین در حال حاضر با آنها مواجه است، بر حجم معاملا تاثیر میگذارد چرا که خطوط ارتباطی ارزهای فیات نیز قطع شدهاند.
? شاخص دلار آمریکا در حالی که به سطوح پایین زمانی که بانک سیلیکون ولی (SVB) سقوط کرده بود، رسیده بود امروز ۰.۳۱ درصد افزایش یافت و به ۱۰۲.۱۶ رسید. علیرغم نظرات هاوکیش اعضای بانک مرکزی آمریکا و اشاره به افزایش بیشتر نرخ بهره به دلیل کنترل تورم، استرس بانکی و دادههای ضعیف اقتصادی مانع از این شدند که قیمتگذاری هاوکیش تاثیری داشته باشند. روز گذشته تولید ناخالص داخلی آمریکا نشان داد که اقتصاد آمریکا در سه ماهه چهارم رشد ۲.۶ درصدی داشته که مقدار جزئی از انتظارات ۲.۷ درصدی تحلیلگران پایینتر بود. با این حال درآمد ناخالص داخلی (GDI) در همین مدت به ۱.۱٪ کاهش یافت و بزرگترین افت از زمان همه گیری ویروس کرونا بوده است.
? بهای اونس جهانی طلا امروز ۰.۳۸ درصد کاهش یافت و در این ساعات در ۱۹۷۰ دلار در حال معامله است، زیرا معامله گران داده های تورم را ارزیابی کردند، شاخص کلیدی تورم ایالات متحده در ماه گذشته کمتر از حد انتظار افزایش یافت و هزینههای مصرفکننده تثبیت شد که نشان میدهد فدرال رزرو ممکن است به پایان تهاجمیترین چرخه افزایش نرخ بهره خود در دهههای اخیر نزدیک باشد. شاخص تورم ترجیحی فدرال رزرو، شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی هسته در ماه فوریه پس از بازبینی اندکی در ماه قبل، ۰.۳ درصد افزایش یافت. هزینههای مصرفکننده، با تعدیل قیمتها، پس از افزایش ۱.۵ درصدی اصلاحشده در ابتدای سال، ۰.۱ درصد کاهش یافت. این کاهش نشاندهنده کاهش هزینهها برای کالاها و خدمات است. نرخ سالانه این شاخص ۵ درصد افزایش داشت که البته نسبت به ژانویه رشد کرده و بسیار بالاتر از هدف ۲ درصدی فدرال رزرو است.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز تقریبا در سطح ۷۹ دلار ثابت ماند، بر اساس نظرسنجی رویتررز، نفت پس از آشفتگی بانکی اخیر بهعنوان افزایش تقاضا از سوی مصرفکننده اصلی، چین افزایش مییابد، اما نگرانیها در مورد رشد اقتصادی هر دو شاخص نفتی را در سال جاری زیر ۹۰ دلار نگه میدارد.
از طرفی اوپک پلاس که متشکل از سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش به رهبری روسیه است، احتمالاً تا پایان سال به توافق کاهش تولید ۲ میلیون بشکهای در روز پایبند خواهد ماند که میتواند به شتاب افزایش قیمتها بیافزاید.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز نیز افزایشی بودند به طوری که داوجونز ۰.۶۸ درصد افزایش یافت. پس از انتشار دادههای مصرف و هزینهکرد شخصی ایالات متحده، قیمتگذاری بازار حاکی از احتمال برابر (۵۰ درصدی) برای افزایش ۰.۲۵ درصدی و عدم تغییر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در جلسه ماه مه است که تقریبا بدون تغییر نسبت به قبل از انتشار دادهها است.
در همین حال بر اساس نظرسنجی دانشگاه میشیگان، احساسات مصرفکننده ایالات متحده برای اولین بار در چهار ماه گذشته در ماه مارس کاهش یافت؛ زیرا مصرفکنندگان به طور فزاینده نگران آمدن رکود بودند، اگرچه آشفتگی در سیستم بانکی هنوز به طور گسترده در میان خانوادههای آمریکایی طنینانداز نشده است. شاخص احساسات مصرفکننده ماهانه دانشگاه میشیگان از ۶۷ در فوریه و برآورد اولیه اواسط ماه از ۶۳.۴ به ۶۲ در ماه مارس کاهش یافت.