پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
- ۲:۱۷ ق٫ظ
cropped-image-11.png
بازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهان
موضوعات داغ

تحلیلی بر بازارهای کامودیتی ها در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ /تغییر مسیر کامودیتی‌ها در میان امیدهای چین و نگرانی از پاندمی

 

رویترز: اگر سال ۲۰۲۱ سالی پرنوسان و پرفراز و نشیب برای کامودیتی ها بود، اما به نظر می رسد سال ۲۰۲۰ سال اصلاح روند و تکرار در این بازار باشد زیرا عدم اطمینان در خصوص بهبودی پس از پاندمی کرونا همچنان موضوع غالب در این سال خواهد بود.

در ظاهر، کامودیتی‌ها سال قدرتمندی را پشت سر گذاشتند و عملکرد بهتری نسبت به سایر بخش ها داشتند. آنچه در سال ۲۰۲۱ تعجب آور نبود، نقش بزرگ چین در بازار بسیاری از کامودیتی‌ها ، با توجه به جایگاهش به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، بزرگترین واردکننده نفت خام، سنگ آهن، زغال سنگ، مس و همچنین به احتمال زیاد بزرگتری خریدار گاز طبیعی مایع (LNG) جهان بود.

در این سال تاثیر چین بر بازار فلزات به شدت محسوس بود. قیمت سنگ آهن در ماه می به بالاترین حد تاریخی خود یعنی ۲۳۵.۵۵ دلار در هر تن رسید، زیرا کارخانه‌های فولاد این کشور رکورد تولید فولاد ساختمانی را شکستند. همچنین تقاضای چین باعث افزایش قیمت مس شد و معاملات لندن در ماه می به رکورد قیمت ۱۰۷۴۷ دلار در هر تن رسید.

اما در حالی که مس توانست بسیاری از دستاوردهای خود را حفظ نماید، با تغییر مسیر چین در تولید فولاد، قیمت سنگ آهن سقوط کرد و در واقع دولت چین یک هدف رسمی را دنبال کرد که تولید سال ۲۰۲۱ این کشور از سال ۲۰۲۰ تجاوز نکند، و قیمت لحظه ای آن تا ماه نوامبر به ۸۷ دلار در هر تن کاهش یافت.

تقویت قیمت انرژی

کامودیتی های انرژی سال قدرتمندی را تجربه کردند و زغال سنگ حرارتی نیوکاسل استرالیا در اواسط اکتبر به رکورد ۲۵۲.۷۲ دلار در هر تن رسید. بار دیگر، چین محرک این افزایش قیمت بود، علیرغم اینکه ممنوعیت غیررسمی واردات از استرالیا را به عنوان بخشی از یک مناقشه سیاسی ادامه داد.

چین با تعطیلی برخی از معادن زغال سنگ داخلی خود به دلایل ایمنی در حقیقت گل به خودی زد که منجر به کاهش تولید زغال سنگ شد درست زمانی که تقاضا برای برق در حال بهبودی از دوران پاندمی بود.

قیمت زغال سنگ از زمان ثبت رکورد خود کاهش یافته است زیرا چین و هند، دومین واردکننده بزرگ جهان، تولید داخلی خود را افزایش داده اند. با این حال، با فرض اینکه که اقتصادهای سراسر آسیا با موفقیت به مرحله زندگی با ویروس کرونا انتقال یابند، قیمت زغال سنگ حرارتی ممکن است در سال ۲۰۲۲ کماکان قوی باقی بماند.

تقاضای قوی انرژی منطقه‌ای نیز احتمالاً قیمت LNG را به‌ویژه در زمستان سرد نیمکره شمالی حفظ می‌کند، اگرچه با عرضه محدود آن ممکن است شاهد کاهش قیمت‌های ضعیف‌تر از حد نرمال در فصل‌های بهار و پاییز باشیم.

نفت خام یکی از کالاهای اصلی است که نفوذ چین در آن کمتر دیده می شود، حتی اگر این کشور بزرگترین واردکننده سوخت در جهان باشد. محرک اصلی نفت خام در سال ۲۰۲۱، اعمال سختگیری ها در عرضه این محصول توسط گروه صادرکنندگان اوپک پلاس و افزایش تقاضا، به ویژه در آمریکای شمالی و اروپا بود.

واردات نفت خام چین احتمالاً در سال ۲۰۲۱ حدود ۷ درصد کاهش می یابد و در سال ۲۰۲۰ از میزان ذخیره سازی حدود ۱.۲ میلیون بشکه ای در روز ، این کشور امسال تقریباً هیچ ذخیره ای به نفت خام خود اضافه نخواهد کرد.

یک بازگشت قوی اقتصادی در سال ۲۰۲۲ می تواند منجر به خرید نفت بیشتر توسط چین شود، اما این احتمال نیز وجود دارد که دوران ذخیره سازی این کشور به پایان برسد و در نتیجه عامل رشد تقاضا برای بازار جهانی از بین برود.

آنچه که هنوز نامشخص است این است که شرایط پاندمی ویروس کرونا چگونه خواهد بود، آیا کشورها به نرخ بالای واکسیناسیون خود تکیه می‌کنند و اقتصاد خود را باز می‌کنند یا مانند چین خواهند بود و بر استراتژی حذف تمرکز خواهند کرد. این عدم قطعیت احتمالاً به نوسانات بازار قطعیت می بخشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن