بورس غرق در سکون / چرا معاملات به کف دو ماهه سقوط کرد؟
بازار سرمایه از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ روی چندان خوشی به سرمایهگذاران نشان نداده است. اوج و فرودهای بازار پس از ریزش تاریخی روز ۱۷ اردیبهشت دستاوردی جز، خروج حقیقیها از بازار، ریزش میزان سرمایهگذاران خرد و از دست رفتن اعتماد به بازار نداشت.
در روزهای اخیر بازار در یک روند رو به رشد آرام حرکت میکرد که با تحرکات نظامی در خاورمیانه، بازهم بورس دچار یک شوک خارجی شده و بسیاری از گروههای معاملاتی دچار ریزش شدند.
کاهش ۹۹۰ واحدی شاخص کل
در جریان معاملات امروز، شاخص کل بورس تهران ۹۹۰ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۹۷۹ واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد ۶۹۸ واحدی در رقم ۷۶۲ هزار و ۳۳۹ واحدی ایستاد.
در روند معاملات روز جاری، شاخص کل فرابورس با افت ۳۷ واحدی به رقم ۲۶ هزار و ۲۹۴ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش ۴۶۵ واحد به سطح ۱۴۰ هزار و ۶۲۹ واحد رسید.
نمادهای اثرگذار روی بازار امروز
بررسی تابلوی بازار سرمایه نشان میدهد که در جریان معاملات امروز، فولاد، فملی و حکشتی نمادهای قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای وامید، سدشت و خاهن از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای فصبا، آریا و بپاس بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای زاگرس، سرچشمه و بساما بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس امروز نماد داتام بیشترین تراکنش را داشت و پردیس و خودرو در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز نخریس، فصبا و کرمان بیشترین تراکنش را داشتند.
کارشناسان معتقدند که یکی از عمده ترین دلایل سکون شدید در بازار سرمایه از دست رفتن اعتماد و شرایط سخت بازپس گیری اعتماد از دست رفته است و تغییر یکباره بورس به فاز منفی به دلیل سیگنالهای منفی است که از تنشهای خاورمیانه، التهاب در بازار ارز و آمارهای منفی درباره صنایع مهم بورسی مخابره میشود.
منبع: اکونگار