پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۵:۱۴ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایهتحلیل صنایع و بازارها

بانک دی نماد جذاب فعالان بازار سرمایه می شود

مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده بانک دی با حضور ۵۸.۹۱ درصدی سهامداران برگزار شد.

بانک دی به دلیل هزینه های مالی ناشی از اضافه برداشت از حساب جاری بانک مرکزی در راستای سیاست های این بانک با افزایش زیان خالص مواجه شد.
جلسه مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده بانک دی با حضور ۵۸.۹۱ درصدی سهامداران برگزار شد.

علیرضا قیطاسی مدیر عامل شرکت بانک دی از کاهش سود خالص این شرکت به میزان بیش از ۳۰ درصد خبر داد.
قیطاسی گفت: دلیل اصلی افزایش زیان خالص بانک دی در صورت های مالی حسابرسی نشده میان دوره ای منتهی به شهریور ۱۴۰۲ عمدتاً مربوط به شناسایی هزینه های مالی ناشی از اضافه برداشت از حساب جاری بانک مرکزی در راستای سیاست های این کو بانک در اصلاح ترکیب سپرده های گران قیمت و جذب منابع ارزان قیمت است. همچنین تعیین تکلیف بخش عمده ای از مانده بدهی شرکت های گروه در سال مالی گذشته در کاهش درآمد تسهیلات و کاهش سایر درآمدهای عملیاتی بانک طی دوره مالی مورد ،گزارش تاثیرگذار بوده است.

در این جلسه علیرضا قیطاسی مدیرعامل شرکت بانک دی به مطالبی در خصوص گزارش هیات مدیره اشاره کردند که عبارتند از؛

افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران به میزان ۷۰ هزار میلیارد ریال در دو مرحله در دستور کار بانک است.

بانک در نظر دارد سرمایه‌گذاری‌های غیر بانکی مانند نیروگاه برق دماوند در چهارچوب مجوز صادره بانک مرکزی را به فروش برساند.

وصول و تعیین تکلیف مابقی مطالبات از شرکت‌های زیرمجموعه و تداوم کاهش مانده مطالبات غیر جاری با محوریت بدهکاران کلان برخی از مهمترین اهداف استراتژیک دو ساله بانک دی در چهارچوب برنامه تحول است.

فعال سازی صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات از برنامه‌های آتی بانک دی است.

مانده مطالبات غیر جاری بانک دی، نسبت به ابتدای سال ۱۴۰۱ به میزان ۴۲ درصد با کاهش مواجه شده است.

طراحی انواع محصول اعتباری بورس کالا و تسویه وجوه، بازاریابی شرکت‌های کوچک و اصناف با هدف جذب منابع جاری از اقدامات انجام شده در دی است.

همچنین دیگر اقدام این بانک مستمر وصول پرونده‌های مطالباتی بدهکاران کلان بانک بوده که منتج به وصول نقدی بالغ بر ۱۲۵۵ میلیارد تومان شده است.

وی در ارتباط با شناوری بانک گفت: شناوری بانک را از نزدیک ۹۵ درصد به ۸۷ درصد تغییر داده ایم، برای اینکه بانک دی سهامدار عمده داشته باشد مسیری را در قالب افزایش سرمایه دنبال کرده‌ایم که در قالب افزایش سرمایه بنیاد بتواند با تثبیت مالکیت به عنوان یک سهامدار عمده داشته باشد.

از سال گذشته بعد از بازگشایی نماد، قیمت سهم تا ۵۹ تومان آمد، ولی امروز شاهد این هستیم که حدود ۹۳ درصد نسبت به شاخص بانک که ۶۰ درصد بوده است، رشد داشته است.

همچنین سایر اقدامات در دستور کار به این شرح است؛

برنامه ریزی و اقدامات اولیه افزایش سرمایه نقدی به مبلغ ٧۵,۵۵۵ میلیارد ریال

ادغام شرکت های توسعه دیدار ،ایرانیان شرکت ،عماد شرکت دنیا شهر کهن و واگذاری شرکت امید بنیان دی در راستای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر

تقویت حقوق صاحبان سهام به میزان ۹۳,۰۰۰ میلیارد ریال با تجدید ارزیابی نیروگاه دماوند و اخذ مجوز از بانک مرکزی برای واگذاری نیروگاه در اقساط ۱۰ ساله

انتقال کامل حقوق ۳۹۰ هزار نفر از جامعه بنیاد شهید در ۳۱ استان کشور به بانک دی و ایجاد جریان نقد پایدار

راه اندازی ۲۰۵ میز خدمت در مراکز بنیاد شهید و برنامه ریزی برای افزایش تعداد میزهای خدمات به ۳۰۰ میز خدمت

تشکیل کارگروه های تخصصی بازاریابی و جذب منابع به تفکیک اشخاص حقیقی حقوقی سازمان ها و تجاری

طراحی انواع محصول اعتباری بورس کالا و تسویه وجوه و بازاریابی شرکتهای کوچک و اصناف با هدف جذب منابع جاری است.

وی ادامه داد؛ انعقاد ۲۶ فقره تفاهم نامه با سازنهای وابسته بنیاد شهید سازمانها و شرکت های تجاری است.

پیگیری مستمر وصول پرونده های مطالباتی بدهکاران کلان بانک که منتج به وصول نقدی بالغ بر ۱٢.۵۵۵ میلیارد ریال شد.

تشکیل بانک اطلاعاتی پروندههای حقوقی اعم از دعاوی و اجرائیات برای تعداد ۱.۳۷۴ فقره پروندههای مطالباتی که از سنوات گذشته چنین اطلاعاتی در بانک وجود نداشت

برگزاری تعداد ۱۰۹ مورد مزایده اجرائیات ثبتی در اداره اجرای ثبت به مبلغ پایه حدود ۱۴،۰۰۰ میلیارد ریال

احقاق حقوق بانک از طریق اقامه دعوا یا دفاع در خصوص ۴۰۵ فقره پرونده قضایی است.

شایان ذکر است؛ با توجه به برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه بانک دی در تاریخ ۱۰ آبان‌ماه جاری، این بانک صورت مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ خود را در کدال منتشر کرد.

بررسی این صورت مالی نشان می‌دهد که بانک دی به عنوان یک بانک خصوصی قابل احیا از نظر بانک مرکزی، در سال مالی گذشته اقدامات مهمی را در جهت بهبود شاخص‎های عملیاتیِ خود آغاز کرده است.

از جمله نکات مثبت صورت‌های مالی بانک دی می‌توان به تعیین تکلیف ۵۱ هزار میلیارد ریال از تسهیلات اشخاص مرتبط به بانک و کاهش شاخص NPL از ۳۸ به ۳۲ درصد که موید کاهش مطالبات غیر جاری بانک است، اشاره کرد.

در پی وصول مطالبات غیر جاری بانک، ذخیره مطالبات مشکوک‎الوصول بانک نیز کاهش پیدا کرد و از این مسیر بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد ریال درآمد شناسایی شد.

همچنین از دیگر موارد بهبود افزایش ۷۵ درصدی درآمدهای حاصل از سرمایه‌گذاری نسبت به پایان سال ۱۴۰۰، رشد ۱۶ درصدی درآمد تسهیلات نسبت به سال ۱۴۰۰ و کاهش هزینه‌های بانکداری در پی بهبود ترکیب سپرده‌های بانک به سمت رشد سپرده‌های ارزان قیمت بوده است.

این دستاوردها در کنار برنامه‌های ارائه شده این بانک به بانک مرکزی و تمرکز بر سه عامل ذیل، سبب تحولات اساسی در بانک دی خواهد شد و این نماد بورسی را به یک نماد جذاب برای فعالان بازار سرمایه و سهامداران بانک دی تبدیل خواهد کرد.

الف. فروش سرمایه‌گذاری‌ های غیربانکی مانند نیروگاه برق دماوند و فروش اموال مازاد بزرگ مقیاس

ب. افزایش سرمایه ۷۰ هزار میلیارد ریالی بانک

ج. رشد بالای سود سرمایه‌گذاری‌ها

مدیر عامل بانک دی ادامه داد؛ برای اینکه بانک دی سهامدار عمده داشته باشد مسیری در قالب افزایش سرمایه طی شده که بنیاد شهید متعهد پذیره‌نویسی آن است تا بعد از انجام این فرآیند بنیاد شهید تثبیت مالکیت به عنوان سهامدار عمده داشته باشد و بر این اساس شناوری هم کاهش پیدا کند.

دی در نظر دارد شرکت‌های توسعه دیدار ایرانیان، شرکت عماد و شرکت دنیا شهر کهن را ادغام کند.

واگذاری شرکت امید بنیان دی در راستای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در دستور کار بانک است.

تقویت حقوق صاحبان سهام به میزان ۹۳,۰۰۰ میلیارد ریال با تجدید ارزیابی نیروگاه دماوند و اخذ مجوز از بانک مرکزی برای واگذاری نیروگاه در اقساط ۱۰ ساله از اقدامات آتی بانک دی است.

هم اهداف استراتژیک دو ساله بانک دی در چهارچوب برنامه تحول به شرح زیر است؛

وی افزود؛ افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران به میزان ۷۰ هزار میلیارد ریال در دو مرحله و فروش سرمایه‌گذاری‌های غیر بانکی مانند نیروگاه برق دماوند در چهارچوب مجوز صادره بانک مرکزی

فروش اموال تملیکی مازاد، با محوریت املاک بزرگ مقیاس از روش‌های گوناگون نقد و اقساط و تهاتر بادارایی‌های سهل‌البیع و وصول و تعیین و تکلیف مابقی مطالبات از شرکت‌های زیر مجموعه

تداوم کاهش مانده مطالبات غیر جاری با محوریت بدهکاران کلان

فعال‌سازی صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات و تامین منابع با استفاده از ابزارهای نوین مالی در جهت کاهش استقراض بین بانکی

کاهش شناوری سهام بانک دی با واگذاری سهام به شرکت‌های تجاری

برنامه های بانک دی در خصوص املاک مازاد تملیکی؛

اخذ مصوبه از شورای پول و اعتبار و انعقاد قرارداد با سازمان اموال و املاک کوثر بابت واگذاری ملک کوهستان پارک مشهد در قبال املاک سهل البیع

ایجاد پایگاه داده املاک برای ۱۰۶ فقره املاک تملیکی شناسایی و رفع مشکلات حقوقی ثبتی

برگزاری ۱۶ نوبت مزایده عمومی واگذاری املاک مازاد که منتج به فروش ۴۲ فقره ملک شد.

شرکت بانک دی در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۱۲/۲۹ به ازای هر سهم ۳۲۴ ریال زیان شناسایی کرده است. که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲% کاهش زیان داشته است.

دی با سرمایه ثبت شده ۱۳۵,۰۰۰,۰۰۰ میلیون ریال طی عملکرد ۱۲ ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۱۲/۲۹ مبلغ ۴۳,۷۰۸,۷۲۱ میلیون ریال زیان شناسایی کرده است.

شرکت در گزارش تلفیقی مبلغ ۵۶,۰۱۳,۰۰۱ میلیون ریال زیان شناسایی کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰% رشد داشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن