پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
- ۱:۱۵ ب٫ظ
cropped-image-11.png
بازار رمز ارزهابازار فلزات اساسی و طلاجهانفناوری

بازار کامودیتی و واکنش بیت کوین؛ مروری بر سناریوی رکود جهانی

قیمت‌ کامودیتی‌ها اغلب به‌عنوان یک شاخص هشداردهنده برای آغاز آشفتگی اقتصادی در نظر گرفته می‌شوند، زمانی که این کلاس دارایی‌ها شروع به رشد می‌کنند و بازارهای سهام سقوط می‌کنند، یعنی اوضاع در حال بحرانی شدن است.

کامودیتی‌ها عموماً به آن دسته از کالاهایی اطلاق می‌شوند که در تجارت استفاده می‌شوند و قابل‌معاوضه با سایر کالاهای هم نوع هستند از جمله فلزات گرانبها، نفت، گاز و غلات. به عقیده تحلیلگران برجسته، وقتی تمامی این اقلام دست در دست هم در حال افزایش هستند، احتمالا یک رکود اقتصادی در راه است.

از زمان آغاز تجاوز روسیه به خاک اوکراین در اواخر فوریه تاکنون قیمت نفت WTI با رشدی ۳۸ درصدی به حوالی ۱۲۶ دلار و نفت برنت به حوالی ۲۳۰ دلار در ازای هر بشکه رسیده است.

اما نتیجه پژوهشی که الکسی آرورا، نویسنده ژئوپولیتیک و اقتصاد سیاسی در مورد تاریخ اقتصاد بیان می‌دارد، تامل‌برانگیز است: «از دهه ۷۰ میلادی به بعد، وقوع هر رشد ۵۰ درصدی در قیمت نفت خام منجر به بروز یک رکود در اقتصاد شده است؛ مخصوصا وقتی این اتفاق به صورت همزمان با سیاست‌های انقباضی و افزایش کلی قیمت‌ها در میان سایر کامودیتی‌ها همراه شود.»

به غیر از نفت، وضعیت سایر کامودیتی‌ها نیز وارد منطقه هشدار شده است، قیمت فلزات گرانبهایی نظیر پالادیوم_که اتفاقا روسیه با سهمی ۴۰ درصدی از بازار، هم‌اکنون بزرگترین تولیدکننده آن است_ در بازار آتی به سقف تاریخی خود رسیده است؛ مس نیز وضعیت دقیقا مشابهی دارد. قیمت کامودیتی‌های غذایی مانند سویا و ذرت نیز به بالاترین سقف خود از سال ۲۰۱۲ و قیمت گندم به بالاترین سقف خود از سال ۲۰۰۸ رسیده‌ است.

طلا نیز به عنوان سردرمدار کامودیتی‌ها با پروازی سریع اکنون به بالاترین سطوح از آگوست ۲۰۲۰ رسیده است. اکنون قیمت طلا حوالی ۱۹۸۲ دلار در ازای هر اونس است که رشدی ۸.۴ درصدی از ابتدای سال را نشان می‌دهد و تنها ۲.۹ درصد با سقف تاریخی خود فاصله دارد.

اما بیت کوین که داعیه طلای دیجیتال را دارد، هنوز در این مدت نتوانسته نقش خود را به خوبی به عنوان «ابزار ذخیره ارزش» ایفا کند. این دارایی طی ۳ ماه گذشته روندی نزولی را طی کرده و اکنون حوالی ۳۹ هزار دلار معامله می‌شود. اگه نگاهی به تاریخچه قیمتی این رمزارز بیندازیم، می‌بینیم این دارایی از آغاز سال ۲۰۲۳، ۱۸.۵ درصد افت داشته و نسبت به سقف تاریخی خود در نوامبر سال گذشته، ۴۵ درصد افت را تجربه کرده است.

در ادامه نیز آنگونه که تحلیلگران می‌گویند، چنانچه وضعیت بازار کامودیتی‌ها واقعا اولین نشانه‌های بروز یک رکود باشد، دور از ذهن نیست که شاهد تجربه یک بازار خرسی طولانی در میان رمزارزها باشیم.

این تنها یک سناریوی احتمالی برای بازار است و تحقق آن منوط به عوامل سیاسی-اقتصادی بسیاری است که اینجا بدان پرداخته نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن