بازار سرمایه محل مناسبی برای کنترل نقدینگی و کاهش تورم/ هدف شاخص کل به راحتی ۳ میلیون واحد است

فواد صلواتی، کارشناس بازار سرمایه گفت: منتظر گزارشات ۱۲ ماهه شرکتها در پایان اردیبهشت و خردادماه باشید که محرک خوبی برای کاهش تقاضا و P/E برای شرکتهای بورسی است.
صلواتی اظهار کرد: توصیه بنده به سهامداران در شرایط فعلی و در سال ۱۴۰۲ این است که به هیچ عنوان نوسانگیری نکنند و سهمهای خود را در این قیمتها به فروش نرسانند. با توجه به عقب ماندگی شدید بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی مثل مسکن، طلا، خودرو و ارز بازار سرمایه برای جبران این عقب ماندگی میآید.
وی افزود: ارزش بسیاری از شرکتهای بورسی ما با دو، سه ملک در شمال تهران روی تابلو دارد معامله میشود. پس بازار سرمایه باید این عقب ماندگی سنگین و شدید را جبران کند.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: باتوجه به اینکه قیمت در بازارهای رقیب ما مثل بازار ملک و خودرو بسیار نجومی شده و قیمتهای بسیار بالایی را دارد شاهد رکود سنگین دوساله در بازارهای ملک و مسکن خواهیم بود. زمانی که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند مردم دیگر توان خرید یا تقاضا برای آن ملک یا خودرو را نخواهند داشت. تورم امسال حدود ۵۰ درصد خواهد بود و همین باعث میشود که شاهد رکود در بازارهای رقیب بازار سرمایه باشیم.
صلواتی بیان کرد: به طور مثال اگر کسی ۱۰، ۱۵ میلیون تومان داشته باشد نمیتواند در بازار ملک و خودرو سرمایه گذاری کند، اما با همین مقدار کم، میتواند سهام شرکتهای ارزشمند را خریداری کند. در نتیجه شاهد سرازیرشدن پولها و نقدینگی به سمت بازار سرمایه خواهیم بود. مسئولین و مدیران اقتصادی و سازمان بورس باید این پولهای سرگردان را مدیریت کنند تا به سمت بازار سرمایه بیاید. در این صورت است که شاهد رونق تولید و کاهش تورم خواهیم بود. باید نقدینگی در جامعه کنترل شود. زمانی که نقدینگی کنترل شد باید آن را مدیریت کرد. به نظر من بازار سرمایه محل مناسبی برای کنترل نقدینگی و کاهش تورم است.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که نقد هستند و پولهای خود را در بانک گذاشتند و سهام دارند توصیه ما این است که نوسانگیری نکنند و سهام خود را به فروش نرسانند. P/E بازار سرمایه حدود ۹، ۱۰ و P/E بازار رقیب ۵۰، ۶۰ است.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: شرکتهای ارزشمند با تولیدات مهم و فاخر را در سبد خود داشته باشید. به نظر من، تک سهمهای گروه بانکی، گروه سیمانی، گروه زراعت، گروه دارویی و خودرویی میتوانند مورد تقاضا قرار گیرند. باتوجه به افزایش نرخ دلار گزارشات شرکتهای صادرات محور و ارزآور نیز میتواند بهبود یابد. بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ کام سهامداران را شیرین میکند و سطح ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد شکسته میشود.
صلواتی گفت: هدف شاخص کل به راحتی ۳ میلیون واحد خواهد بود. این جبران عقب ماندگی پورتفوی سهامداران که برخی میگویند ما ۲۰، ۳۰ درصد نسبت به سقف سال ۱۳۹۹ با شاخص ۲ میلیون واحدی در ضرر هستیم به زودی جبران میشود و کام همه سهامداران شیرین خواهد شد. منتظر گزارشات ۱۲ ماهه شرکتها در پایان اردیبهشت و خردادماه باشید که محرک خوبی برای کاهش تقاضا و P/E برای شرکتهای بورسی است.
منبع: بورس نیوز