پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
- ۷:۵۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

امسال به کام بورس رقم می‌خورد؟

متأسفانه، ولی واقعیت است و تا حد زیادی بورس کشور از تورم تغذیه می‌کند؛ یعنی با توجه به اینکه افزایش نرخ را در محصولات تولیدی شاهد هستیم، گپی که در افزایش نرخ محصولات منهای هزینه تمام‌شده به نفع بورس است و جهش‌های بورسی هم بیشتر با این موضوع و محرک است، خوش‌بین هستم که امسال هم این موضوع رقم می‌خورد و سرمایه‌گذاران منتفع شوند.

نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: معتقدم با توجه به اینکه روند افزایشی قیمت‌ها باوجود ادامه تورم در سطح عمومی اقتصاد بالا رفته است، چشم‌انداز بازار هم در سال جاری صعودی به نظر می‌رسد.

همچنین بازار سهام نسبت به رقبای خود جاماندگی را تجربه کرده است و استنباط می‌شود که افراد مجدداً جذب بورس می‌شوند؛ باوجوداینکه سال گذشته ۴۰ همت خروج پول را تجربه کردیم شاخص کل عملکرد بدی را به نمایش نگذاشت، امسال هم که انتظار ورود نقدینگی می‌رود احتمالاً حرکت صعودی بازار با شتاب همراه شود.

درنتیجه خوش‌بین هستم که سال جاری به کام بورس باشد و این بازار رقبای خود را پشت سر بگذارد. در این روند صعودی می‌توان صنایعی را که به‌طور مستقیم از موضوع دلار و صادرات منتفع می‌شوند زیر نظر داشت، همچنین صنعت فلزات اساسی و صنعت پالایشی (جاماندگی هم دارد) می‌توانند، جذابیت داشته باشند. در صنایع ریالی هم خودرویی‌ها هم قادر به سکان‌داری حرکت گروه خود هستند.

وی ادامه داد: البته در هر دو بخش دلاری و ریالی بورس به‌جایی اینکه تمرکز بر گروه باشد باید بیشتر تمرکز را به تک سهم‌ها داد و انتخاب‌های خوبی را انجام دهیم تا عملکرد موفق پرتفوی را شاهد باشیم. درنتیجه شخصاً به تک سهام بیشتر خوش‌بین هستم تا اینکه بر کلیت گروه‌ها نظر داشته باشم.

دو چالش و دو فرصت برای بازار سرمایه

این فعال بورسی عنوان کرد: جدی‌ترین چالشی که در این شرایط بازار با آن روبه‌رو می‌شود، نرخ بهره بانکی و بین‌بانکی است. اقدامات هفته‌های گذشته از بانک مرکزی نمایانگر کشیده شدن ترمز رشد (افزایش کمتر یا عدم افزایش) این نرخ‌هاست که خود مقداری خوش‌بینی را به آینده بورس القا می‌کند. در کنار موضوع نرخ بهره، در بعد داخلی و سیاست‌های بانک مرکزی بحث نرخ دلار نیمایی دوم یا مبادله‌ای را باید در نظر قرار داد که احتمال دارد، با شیطنتی نرخ دلار نیما را کنترل کنند و منجر به کشیده شدن ترمز بازار ‎‌شود. این دو مورد از جدی‌ترین چالش‌های پیشروی بازار سرمایه هستند البته که سایر موارد ازجمله قیمت‌های جهانی و قیمت داخلی دلار در جهت منافع بورس در حال حرکت هستند. دراین‌بین تورم هم وجود دارد که قطار آن در یک‌شب متوقف نمی‌شود بنابراین در میان همچنان تورم را حتی در سناریویی خوش‌بینانه تجربه می‌کنیم.

میرزایی افزود: درنتیجه در اصل وجود تورم در جامعه تردیدی نیست، اما (البته باید عنوان کرد که متأسفانه، ولی واقعیت است و تا حد زیادی بورس کشور از تورم تغذیه می‌کند.) اثر تورم بر بازار سرمایه مثبت است. یعنی با توجه به اینکه افزایش نرخ را در محصولات تولیدی شاهد هستیم، ولی تورم تولیدکننده با توجه به سیاست‌های کنترلی دولت متناسب یعنی همگام با تورم رشد پیدا نمی‌کند. گپی که در افزایش نرخ محصولات منهای هزینه تمام‌شده به نفع بورس است و جهش‌های بورسی هم بیشتر با این موضوع و محرک است، خوش‌بین هستم که امسال هم این موضوع رقم می‌خورد و سرمایه‌گذاران منتفع شوند.

بهترین راه برای ورود به بورس

وی در پایان گفت: همواره به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم توصیه‌شده است، این موضوع در ساده‌ترین شکل استفاده از صندوق‌های متنوع است. درنتیجه پیشنهاد می‌شود افرادی که دانش کافی را ندارند، می‌توانند از صندوق‌ها یا سبدگردان‌های که به‌صورت رسمی فعالیت دارند و البته عملکرد موفقی را درگذشته داشته‌اند، استفاده کنند.

 

منبع: بورس نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن