
امروز همزمان با آغاز لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس قرار است رئیس جمهور هم به مجلس برود. این لایحه تاکنون موارد چالشبرانگیزی داشته است.
پیشبینی کسری بودجه تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی توسط مرکز پژوهشهای مجلس، احتمال محقق نشدن فروش ۱٫۲ میلیون بشکه نفت هدفگذاری شده، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، ثابت ماندن منابع یارانههای نقدی، حذف وام ازدواج از بودجه، افزایش چشمگیر بودجه شرکتهای دولتی و نهادهایی مثل صداوسیما از مهمترین چالشهای اخیر لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بوده است.
در همین حال قرار است امروز بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس آغاز شود.
امروز همزمان با آغاز لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس قرار است رئیس جمهور هم به مجلس برود. این لایحه تاکنون موارد چالشبرانگیزی داشته است و باید منتظر شنیدن توضیحات ابراهیم رئیسی در این مورد بود.
هرچند تاکنون مقاماتی مثل رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کردهاند این بودجه بدون در نظر گرفتن مذاکرات بسته شده اما مقامات بخش خصوصی در اتاق بازرگانی در نظر گرفتن رشد اقتصادی هشت درصدی و فروش روزانه ۱٫۲ میلیون بشکه را از مهمترین مواردی دانستهاند که احتمالا تنها در صورت لغو تحریمها پس از مذاکرات ممکن است محقق شوند.
اما سازوکار بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ چگونه است؟
قرار بوده لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پس از تقدیم دولت به مجلس، برای بررسی کلیات به کمیسیون تلفیق بودجه ارسال شود تا گزارش خود را از کلیات این لایحه به صحن علنی ارائه کند و اگر صحن علنی با کلیات لایحه بودجه موافقت کند، بررسی جزئیات ماده واحده و جداول بودجهای به کمیسیون تلفیق سپرده میشود اما اگر رای نمایندگان در صحن علنی به کلیات لایحه منفی باشد، لایحه بودجه برای انجام اصلاحات به دولت مرجوع میشود.