پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۳:۱۷ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

آیا نوسانگیری در بورس بد است؟

بسیاری در بازار سرمایه بر این اصل معتقدند که باید سهامدار بود و با توجه به بازدهی بالای بورس در بلندمدت باید سهام را خرید و مثلا ده سالی نگهداری کرد. همین دیدگاه موجب شده است تا واژه نوسانگیری و نوسانگیر به نوعی در بازار بار منفی داشته باشد. در گفتگو با علی عصاری کارشناس بازار سرمایه به این پرسش پاسخ داده ایم که آیا نوسانگیری در بازارهای مالی بد است؟

در بازارهای مالی استراتژی ها و دیدگاه های سرمایه گذاری متفاوتی برای معامله گری وجود دارد که هر کسی بسته به میزان ریسک، وقت، توانایی و … خود یک استراتژی و دیدگاه سرمایه گذاری را انتخاب می کند.

برخی به بازار سرمایه به دلیل سودهای خوبی که در بلندمدت نصیب سهامداران می کند، به دیدگاه سرمایه گذاری بلندمدت نگاه می کنند و برخی دیگر دیدگاه میان مدتی و یا حتی کوتاه مدتی دارند.

در دیدگاه کوتاه مدت معمولا سرمایه گذاری به صورت روزانه یا هفتگی انجام می شود و به افرادی که این گونه خرید و فروش می کنند اصطلاحا نوسانگیر می گویند.

در بورس ایران نوسانگیری یک واژه منفی برای بسیاری تلقی می شود. در گفتگو با علی عصاری کارشناس بازار سرمایه به این پرسش پاسخ داده ایم که آیا نوسانگیری در بازارهای مالی و به خصوص بورس ایران بد است؟

نوسانگیری بد است؟

علی عصاری گفت: در مورد نوسانگیری باید مقداری بنیادی تر به بازار نگاه کرد. بر اساس دیدگاه من اصلا ذات این بازار بر نوسان است.

او افزود: بحث سهامداری از دید من یک موضوع کلیشه ای است که می خواهند به خورد افراد عادی و سهامدار خرد داده شود برای اینکه بتوانند هر موقع خواستند خود خارج شوند. شما عرضه آبشاری یکشنبه دو هفته پیش را خاطرتان هست که بدون هیچ دلیل خاصی یک عده سیو سود کردند و از بازار خارج شدند. پس طبیعتا این گونه افراد را نمی توان به نام سهامدار بلندمدت خطاب کرد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه نوسانگیری از نظر او ذات اصلی این بازار است، ادامه داد: مشکل نوسانگیری این است که اگر بخواهیم از منظر لغت به آن نگاه کنیم یعنی کسی است که از فراز و فرودهای یک سیستم کسب سود می کند. من که کلمه نوسانگیر را می شنوم اولین جایی که به ذهنم می رسد چهارراه استانبول و دلار فروش ها است و یا کسانی که نشسته اند و سکه های فردایی و آب شده فردایی معامله می کنند.

عصاری گفت: اگر قرار باشد نوسانگیری در جامعه باشد قطعا مکان آن بازار سرمایه است، نه در دلار، طلا، خودرو و … . در کالاهای مصرفی قطعا نوسانگیری نفی می شود. یعنی در کالاهای مصرفی اگر بخواهیم نوسانگیری انجام دهیم به زیان مصرف کننده است و نوسانگیری یک امر قبح و بسیار زشت است. چرا؟ چون دارید با مصرف روزانه مردم سر و کار دارید و یک کار اشتباهی است. مثل دلار که نوسانگیری باعث افزایش قیمت آن شد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اگر رئیس دولت قبل در جمله معروف خود که می گفت دلار جای سرمایه گذاری نیست طلا جای سرمایه گذاری نیست و بورس جای سرمایه گذاری است، بجای کلمه سرمایه گذاری کلمه نوسانگیری بکار می برد الان نه این جملات در ذهن سهامداران بود و نه حال و روز ما این بود. یعنی باید جمله خود را این گونه می گفت که بورس جای نوسانگیری است و دلار و طلا جای نوسانگیری نیست.

او در انتها گفت: به نظرم من بنابراین این فرهنگ باید آرام آرام در ذهن همه جا بیفتد که بازار جای نوسانگیری است و نوسانگیری در بازار یک امر حیاتی است و معتقدم که اگر نوسانگیری نباشد بازار سرمایه معنای خاصی ندارد.

 

منبع: نبض بورس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن