آشنایی با اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Band) در تحلیل تکنیکال
در دنیای تحلیل تکنیکال، اندیکاتورهای بسیاری وجود دارند که به معاملهگران در تحلیل و پیشبینی روند قیمت یک دارایی (سهام یا ارز دیجیتال) کمک میکنند. یکی از این اندیکاتورها که نام آن زیاد شنیده میشود، اندیکاتور باند بولینگر یا Bollinger Bands است. این اندیکاتور که از ۳ باند تشکیل شده، ابزار مفیدی برای تعیین محدوده معاملاتی بالقوه یک سهام یا ارز دیجیتال به شمار میرود. با توجه به این اندیکاتور، اگر قیمت یک ارز دیجیتال به سمت یک باند حرکت کند و از باند دیگر دور شود، ممکن است یک فرصت معاملاتی و/یا سود وجود داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که الگوی باند بولینگر چیست؟ چرا به عنوان یک ابزار تحلیل تکنیکال اهمیت دارد؟ و چگونه میتوان از آن استفاده کرد؟ تا انتها با ما همراه باشید.
اندیکاتور باند بولینگر چیست؟
الگوی باند بولینگر یک ابزار تحلیل تکنیکال است که توسط جان بولینگر (John Bollinger) در دهه ۱۹۸۰ میلادی برای معاملات سهام توسعه یافت. باندهای این الگو شامل یک شاخص نوسان هستند که بالا یا پایین بودن نسبی قیمت را در رابطه با معاملات قبلی ارزیابی میکنند. این نوسانات با استفاده از انحراف معیار اندازهگیری میشوند که با افزایش یا کاهش نوسان تغییر میکند. در حالت کلی، باندها با افزایش قیمت از هم دور و با کاهش قیمت به هم نزدیک میشوند. با توجه به ماهیت پویای خود، از اندیکاتور باند بولینگر میتوان در معاملات انواع اوراق بهادار و همچنین، ارزهای دیجیتال استفاده کرد.
الگوی باند بولینگر از ۳ خط یا باند تشکیل شده است: باند بالایی، باند میانی و باند پایینی. باند میانی یک میانگین متحرک است و پارامترهای آن توسط معاملهگر انتخاب میشود. باندهای بالایی و پایینی در دو طرف باند میانگین متحرک قرار دارند. معاملهگر، رقم انحراف استاندارد مورد نیاز خود را برای تعیین شاخص نوسانات تعیین میکند و این رقم به نوبه خود، فاصله بین باند میانی و باندهای بالا و پایین را مشخص مینماید. موقعیت این باندها اطلاعاتی را در مورد میزان قوی بودن روند و سطوح قیمتی بالا و پایین که ممکن است در آینده نزدیک مورد انتظار باشند، ارائه میدهد.
فرمول محاسبه باندها
باند بالایی = میانگین متحرک ساده N روز (معمولاً میانگین متحرک ساده ۲۰ روزه) + (انحراف استاندارد قیمتها * ۲)
باند پایینی = میانگین متحرک ساده N روز (معمولاً میانگین متحرک ساده ۲۰ روزه) – (انحراف استاندارد قیمتها * ۲)
در حالت کلی، هنگامی که قیمت یک ارز دیجیتال به باند بالایی نزدیک میشود، نشاندهنده افزایش خرید است و زمانی که قیمت به باند پایینی نزدیک است، نشان میدهد که فروش افزایش مییابد.
تشخیص روند صعودی با الگوی باند بولینگر
اندیکاتور باند بولینگر را میتوان برای تعیین قدرت افزایش قیمت یک دارایی و زمانی که به طور بالقوه در حال تجربه معکوس شدن روند یا از دست دادن قدرت است، استفاده کرد. اگر یک روند صعودی به اندازه کافی قوی باشد، قیمت به طور منظم به باند بالایی خواهد رسید. بنابراین، یک روند صعودی که به باند بالایی میرسد، نشان میدهد که قیمت در حال افزایش است و معاملهگران میتوانند از این فرصت برای تصمیمگیری برای خرید استفاده کنند.
اگر در روندهای صعودی، قیمت عقبنشینی کند و بالای باند میانی بماند و دوباره به باند بالایی برگردد، نشاندهنده قدرت زیاد آن است. به طور کلی، در روند صعودی، قیمت نباید باند پایینی را لمس کند و اگر این اتفاق بیفتد، علامت هشداری برای معکوس شدن یا از دست دادن قدرت روند است.