? وبسایت MINING.COM: محققان دانشگاه کاتولیک وابسته به پاپ شیلی (Pontifical Catholic University) در حال کار بر روی پروژه ای به نام Tailings to Construction Materials (T2CM) هستند که هدف آن تبدیل باطله های مس به ژئوپلیمرها و مواد سیمانی با کیفیت بالا است.
? این پیشنهاد بخشی از چالش باطله بی اچ پی است و توسط DITUC که یک مرکز تحقیقاتی است و همینطور Melon یکی از شرکت های پیشرو سیمان، Eral یک شرکت مهندسی، موسسه ژئوپلیمر پاریس و Noracid یکی از تولیدکننده اسید سولفوریک حمایت میشود.
? هدف پروژه T2CM تبدیل تمام باطله های تولید شده در یک فعالیت معین به اجزای قابل استفاده برای ساختمان سازی با به کارگیری رویکردی است که فرآیندهای تمیزکاری/استخراجی را برای بازیابی Cu/Mo و اسید سولفوریک با فرآیندهای تبدیل/بازیافت ادغام می کند.
? این فرآیند علاوه بر محدود کردن انباشت باطله در محیط، تقریباً یک تن دی اکسید کربن CO2 را که به ازای هر تن سیمان تولید شده تحت مکانیسمهای معمولی در فضا آزاد میشود، کاهش میدهد.
? تکنیک جدید شامل انتقال باطله های تازه به یک مرکز فرآوری نزدیک یا در محل به منظور تولید اولیه ماسه و مواد پوزولانی و همچنین فلوتاسیون سولفیدهای ناهموارکننده برای به دست آوردن یک ماده گوگرد زدایی شده و کنسانتره چند فلزی گوگرد است.
? باطله های مورد استفاده برای آزمایش این فرآیند از هشت سایت واقع در نزدیکی شهرهای Copiapó و Salamanca y Til Til بازیابی شدند. با این اقدام امکان جایگزینی ۴۰ درصد از سیمان برای باطلهها فراهم می شود.
? به گفته مائوریسیو لوپز، سرپرست این پروژه، استفاده از باطله مس برای تولید سیمان ایده جدیدی نیست. با این حال، در مطالعات قبلی از باطله های تصفیه نشده استفاده می شد و توانستند تنها ۱۵ درصد سیمان را در مصالح ساختمانی جایگزین کنند.