پیش بینی بورس تا قبل عیدنوروز | تاثیر افزایش نرخ ارز بر طلا بیشتر خواهد بود یا بورس؟
محمدرضا اعلمی کارشناس بازار سرمایه گفت: در چند ماه گذشته، یک مجموعه ریسک سیستماتیک مانند تنشهای منطقهای به بازار سرمایه تحمیل شد. اما بنظر میرسد تصمیمات کلان اقتصادی و سیاست انقباضی بانک مرکزی باعث بوجود آمدن چنین وضعیتی در بورس شده است. دولت کنونی به دنبال پیشبینیپذیر کردن بازار بود اما این هدف با پاک شدن صورت مساله صورت گرفت.
وی ادامه داد:مسئولین به جای این که به دنبال عمیق شدن بازار، استفاده از ابزارهای مالی جدید و راههای ایجابی باشند به سمت خروج پول از بازار و کمرونق کردن آن را در پی گرفتهاند.
کارشناس بازار سرمایه افزود: بهترین زمان برای دوطرفه کردن بازار، استفاده از ابزار فروش استقراضی و برداشتن دامنه نوسان، همین لحظاتی است که بازار کمحجم و کم رمق در حال معامله است. چرا که زمانی که حجم معاملات در بازار افزایشی است و با شتاب بیشتری معاملهگران مشغول خرید و فروش سهم هستند، اطلاعات رفتار سهامداران قابل جمعآوری و پیشبینی نیست و هر اقدامی ممکن است باعث ایجاد حباب در بازار سرمایه و خروج پول می شود. امید است که مسئولان ذیربط بجای اقدامات مقطعی و زود گذر، به رویکردهای ایجابی روی بیاورند.
افزایش نرخ ارز چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد داشت؟
اعلمی ادامه داد: زمانی که شاهد افزایش نرخ ارز هستیم، انتظار رشد شاخص کل وجود دارد، چرا که اکثر سهمهای بازار سرمایه دلاری هستند و محصولات صادراتی دارند و با افزایش قیمت ارز، صورتهای مالی این شرکتها از آن تاثیر میپذیرند و شاهد ورود پول به بازار سرمایه خواهیم بود، اما این ورود پول به بازار سرمایه با یک تاخیر صورت می گیرد و این تاخیر باعث میشود ابتدا بازار طلا تحت تاثیر قرار گیرد سپس بازار سرمایه.
پیش بینی بازار سرمایه تا پایان سال
وی افزود: بازار سرمایه تا انتهای سال همین روند کم حجم را ادامه خواهد داد و توقع افزایش قوی یا کاهش شدید را وجود ندارد مگر اینکه یک ریسک غیرمنتظره به بازار تحمیل شود. همچنین در بازارهای مالی اثری تحت عنوان اثر ژانویه وجود دارد که تاثیر تعطیلات و مناسبهای خاص را بررسی میکند. در آینده تعطیلات ماه رمضان و عید نوروز در پیش است و در این بازه شاهد بازار قوی نخواهیم بود.
اعلمی در گفتگو با صدای بورس به وضعیت بازار ارز اشاره کرد و اظهارداشت: به نظر میرسد دولت، به صورت دستوری نرخ ارز را نگه داشته است و اقتصاد دستوری نمیتواند ادامهدار باشد و فنر قیمت دلار در خواهد رفت و احتمالا در دولت آینده شاهد افزایش قیمت دلار خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه در انتها تاکید داشت: در مجموع، ابتدا باید وضعیت کنونی و آتی بازارها را به طور دقیق مشخص کرد، بعد از این آگاهی، میتوان ریسک داراییها را کنترل کنیم و تصمیمگیری بهبود خواهد یافت. برای انتخاب سهمها، باید نمادهایی را که مستعد رشد هستند را انتخاب کرد. سهمهایی که به لحاظ عملکردی از رشد سودآوری برخودار هستند و رشد فصلی شرکتهایی که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته از تورم بیشتر شده است. باید شرکتهای تولیدی را از منظر میزان فروش نسبت به گذشته بررسی کرد تا بنگاههایی که از لحاظ بنیادی و سود تقسیمی وضعیت مناسبی دارند را شناسایی کنیم و بدین وسیله ریسک خود را کاهش خواهیم داد.
منبع: نبض بورس